Početna » Kuda? » Na film »

Optimisti

 
Optimisti
ARHIVA
Na film | dodato 06.12.2013.
Detalji

94 min.
ŽANR: drama
REŽIJA: Goran Paskaljević
ULOGE: Lazar Ristovski, Mira Banjac, Petar Božović, Tihomir Arsić,Nebojša Glogovac, Dragan Jovanović, Ivan Bekjarev

 
 

Film "Optimisti" je omnibus sastavljen od nezavisnih priča koje povezuje optimizam gledan "šarenim" očima.

Iako su naizgled šaljive, svaka priča verno oslikava stvarno stanje današnjice, koja se ulepšava uz pomoć lažnog optimizma i samim tim lakše preživljava.

Pored Lazara Ristovskog, koji u svakoj priči igra glavnu ulogu, u filmu učestvuje i 40 naših najpoznatijih glumaca, kao što su: Mira Banjac, Petar Božović, Tihomir Arsić, Slavko Štimac i mnogi drugi.

Po rečima reditelja Paskaljevića "Optimisti" predstavljaju završnicu filmske trilogije o Srbiji pre deset godina. Započeta filmom "Bure baruta", u kome se verno oslikava stanje zemlje u kojoj vlada nasilje, trilogija je nastavljena filmom "San zimske noći", koji ukazuje na autizam, ne samo pojedinca već i čitave nacije, koja zatvara oči pred realnošću. Na kraju krug se zatvara filmom "Optimisti", u kome se smenjuju očaj i nada, fikcija i stvarnost, stvarni i lažni optimizam. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

"Ma, nije on takav" premijerno u Nišu

Domaća komedija „Ma, nije on takav“ scenariste i reditelja Miroslava Petkovića premijerno će biti prikazana na predsto...

Paranormalna aktivnost 3

Paranormalna aktivnost se vraća...