Početna » Kuda? » Na film »

“Hrabra Merida” prva na listama

 
Detalji

Trejler filma možete pogledati ovde

http://www.youtube.com/watch?v=t-skTtIrk4I

 
 

Animirani film “Hrabra Merida” proteklog vikenda debitovao u Americi

Film će biti sinhronizovan na srpski jezik, a u domaćim bioskopima će početi da se prikazuje od 6. septembra. Biće dostupan i u 3D-u!
”Hrabra Merida“ je 13. Piksarov film koji se našao na prvom mestu po zaradi prvog vikenda prikazivanja. On je za samo tri dana prikazivanja zaradio neverovatnih 66.7 miliona dolara, što je za nijansu bolje od otvaranja prethodnog Piksarovog hita „Automobili 2“ koji je za prvi vikend prikazivanja ostvario zaradu od 66.1 milion dolara.

Kritičari i publika su bili podjednako naklonjeni filmu i „Hrabru Meridu“ su ocenili najvišom mogućom ocenom. Ovo je prvi Piksarov film koji ima ženskog glavnog lika, škotsku princezu, tinejdžerku po imenu Merida, čija prkosna priroda stvara nevolje unutar kraljevstva.

Merida je odlična streličarka i plahovita ćerka kralja Fergusa (Bili Konoli) i kraljice Elinor (Ema Tomson). Odlučna u tome da sama kroji svoj život, Merida će se oglušiti o drevni običaj koga bučni lordovi smatraju svetinjom: ogromni lord Mekgafin (Kevin Mekid), nabusiti lord Mekintoš (Kreg Ferguson) i svadljivi lord Dingvol (Robi Koltrejn). Meridini postupci će nenamerno pokrenuti haos i ljutnju u kraljevstvu, a kad bude potražila pomoć od ekscentrične mudre žene (Džuli Volters), ostvariće joj se zlosrećna želja. Opasnost koja sledi primoraće Meridu da otkrije značenje prave hrabrosti kako bi poništila strašnu kletvu pre nego što bude prekasno. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Prenos sa crvenog tepiha na svetskoj premijeri “Prometeja”

Tokom prenosa 31. maja ekipa filma odgovara na pitanja fanova

...

Nagrađen film Vlažnost vazduha

Obaveštavamo vas da je u produkciji Dart filma "Vlažnost vazduha" u reziji Nikole Ljuce dobio nagaradu na filmskom festival...

Čovek na ivici

Novi triler na bioskopskim platnima...