Početna » Kuda? » Na film »

Čelično nebo

 
Čelično nebo
ARHIVA
Na film | dodato 24.05.2012.
Detalji

Originalni naziv filma: Iron Sky
Glavne uloge: Julija Dice, Peta Serdžent, Udo Kir
Scenario: Johana Sinisalo, Jarmo Puskala, Mihael Kalesinko
Režija: Timo Vourensola
Žanr: akcija, komedija, naučna fantastika

 
 

Dolazimo u miru!

Pri kraju Drugog svetskog rata tajni nacistički svemirski program izbegao je uništenje bežeći na tamnu stranu Meseca. Posle 70 godina u potpunoj tajnosti, nacisti su konstruisali gigantsku svemirsku stanicu s brojnom vojskom letećih tanjira, pripremajući se za invaziju na Zemlju.

Film je snimljen u finsko-nemačko-australijskoj koprodukciji s budžetom od 7,5 miliona evra. Reditelj je Timo Vuorensola. Snimanje je počelo početkom 2006. godine i ekipa je prvi tizer predstavila publici na Kanskom festivalu u maju 2008. godine, tražeći kofinansijere.

"Čelično nebo" spada u novi talas filmske produkcije. On je stvaran uz pomoć onlajn zajednice filmskih entuzijasta koji su kreirali novu vrstu "participirajućeg bioskopa". Ovaj novi vid saradnje uključuje publiku u proces stvaranja filmova. Dok se klasična filmska produkcija fokusira na krajnji proizvod, u ovom slučaju pažnja je usmerena na sam proces stvaranja filmova. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Kids film fest

Jedinstvena filmska manifestacija za decu, Četvrti dečiji filmski festival "KIDS FEST" održaće se od 20. do 26. oktobra 2...

Mr. Stefan Braun Garden - 6.11.2010

Uživajte u galeriji foografija!!!...

Rapresent

Oslikavanje podzemnog prolaza na Novom Beogradu...