Početna » Kuda? » Na film »

Glumac

 
Glumac
ARHIVA
Na film | dodato 24.04.2012.
Detalji

Žanr: drama, romansa, komedija, nemi, crno-beli
Originalni nalsov filma: Artist
Glavne uloge: Žan Dižarden (Jean Dujardin), Berenis Bežo (Berenice Bejo), Džon Gudman (John Goodman), Džems Kromvel (James Cromwell), Penelopi En Miler (Penelope Ann Miller), Misi Pajl (Missi Pyle), Malkolm Mekdauel (Malcolm McDowell)
Scenario: Mišel Azanavisijus (Michel Hazanavicius)
Režija: Mišel Azanavisijus (Michel Hazanavicius)

 
 

Nemi crno - beli film 21. veka

3 Zlatna globusa, 5 Oskara i 7 nagrada BAFTA
Holivud, 1927. godine. Džordž Valentin (Žan Dižarden) jedan je od vladara nemog platna, idol prepoznatljiv po tankim brčićima i beloj košulji. Glumio je u egzotičnim pričama punim intrige i hrabrih poteza za studio "Kinograf", koji je vodio veliki mogul Al Zimer (Džon Gudman). Zahvaljujući uspehu, imao je elegantnu vilu i jednako elegantnu suprugu Doris (Penelopi En Miler). Svakog dana ga je do studija vozio odani šofer Klifton (Džems Kromvel), a tamo ga je čekalo mnoštvo postera s njegovim nasmešenim licem. Dok srećno korača kroz mnoštvo obožavalaca i novinara, Džordž je čovek koji se ne razlikuje od svoje spoljašnjosti - zvezde sigurne u sopstvenu budućnost.

Plesačica Pepi Miler (Berenis Bežo) imaće budućnost kakvu sama stvori. Živahna i vedrog duha, zaraznog osmeha i velike lakoće pokreta, odlazi na premijeru Džordžovog filma, a kasnije je statistkinja u njegovom najnovijem filmu. U kratkoj plesnoj sceni njihov ritam je potpuno usklađen, ali nakon završetka snimanja svako se vraća na svoje mesto u piramidi Holivuda.

Holivud uskoro pada pred novom starletom: zvučnim filmom. Džordž ne želi da učestvuje u novoj tehnologiji. "Kinograf" će potpuno odustati od snimanja nemih filmova i Džordž mora da odabere da li će prihvatiti zvuk (kao mlada zvezda u usponu, Pepi Miler) ili će rizikovati odlazak u zaborav. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Kung Fu Panda 2

Poovi snovi su se ostvarili, sada je Zmajski ratnik koji štiti dolinu Mira uz svoje drugare...

Super 8

Leta 1979. godine, grupa prijatelja u gradiću u Ohaju prisustvovala je katastrofalnoj železničkoj nesreći...

Zduhač, znači avantura

Glavni junaci su gimnazijalci koji provode nezaboravan raspust prepun avantura, na putu ka velikom rok festivalu. ...