Početna » Kuda? » Na film »

Između svetova

 
Između svetova
ARHIVA
Na film | dodato 11.04.2012.
Detalji

Start: 21. jun
Originalni naziv: Twixt
Režija: Francis Ford Coppola
Uloge: Val Kilmer, Elle Fanning, Joanne Whalley, Bruce Dern, Ben Chaplin, David Paymer
Žanr: horor/triler

 
 

Kopolin novi film inspirisan je gotskim hororom iz dela Edgara Alana Poa.

Sinpsis

Pisac Hal Baltimor, u okviru turneje povodom nove knjige, dolazi u mali grad i upliće se u istragu o ubistvu mlade devojke. Iste noći, u snu, posećuje ga i misteriozni duh mlade žene po imenu „V“. Iako nije siguran u njenu vezu sa ubistvom, zahvalan je na priči koja mu je podarena. Postepeno, on otkriva istinu, koja iznenađujuće ima mnogo više veze sa njegovim životom nego što je on mogao da zamisli.

Frensis Ford Kopola je američki reditelj, producent i scenarista. Pripada grupi „Novi Holivud“, nastaloj 70-ih godina prošlog veka, koju čine nekonvencionalni filmski stvaraoci kao što su: Martin Skorseze, Stiven Spilberg, Robert Altman, Piter Bogdanovič, Vudi Alen i Brajan De Palma.

Kao reditelj, proslavio se filmskim serijalom „Kum“, o italijansko-američkoj mafijaškoj porodici Korleone, za koji je nagrađen sa četiri Oskara. Od ostalih filmova za koje je Kopola dobio visoka priznanja, izdvajaju se: „Apokalipsa danas“, „Drakula“ i „Prisluškivanje“. Jedan je od šest reditelja koji su dobili „Zlatnu palmu“ na Kanskom festivalu, a jedini koji je obe osvojio u istoj dekadi.

Trejler filma možete pogleedati na: http://www.youtube.com/watch?v=nTlu7rrG1Z0Pogledaj i:

horor

,

triler

,

bioskopi

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Totalni opoziv

Film “Totalni opoziv” sa Kolinom Farelom u glavnoj ulozi rimejk je čuvenog filma iz 1990. godine...

Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi

SINHRONIZOVANO I U 3D-u!

...

Ta luda ljubav

U četrdeset i nekoj, uzorni Kal Viver živi život iz snova......