Početna » Kuda? » Na film »

Operski spektakli na velikom platnu

 
Detalji

Za ove spektakle zainteresovani će imati mogućnost pretplate. Rezervacije će biti moguće od 8. marta. Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs.

 
 

Po prvi put u Srbiji, gledaoci će imati priliku da iz bioskopskih sedišta prate ekskluzivne nefilmske sadržaje, odnosno operske i baletske predstave u izvođenju ansambala prestižnih svetskih teatara.

Prva, koja će 21. marta otvoriti opersku sezonu, je Verdijeva „Travijata“ u izvođenju ansambla milanske Skale.
Na repertoaru bioskopa „Cineplexx“ u šoping molu „Delta City“ naći će se tokom marta, aprila, maja, juna i jula šest visoko kvalitetnih snimaka poznatih operskih naslova, da bi od septembra krenuli uživo prenosi iz čuvene njujorške Metropoliten opere, milanske Skale i moskovskog Boljšoj teatra.

Prva, koja će 21. marta otvoriti opersku sezonu, je Verdijeva „Travijata“ u izvođenju ansambla milanske Skale. U aprilu će biti prikazana „Norma“ u produkciji Teatra Komunale iz Bolonje, kao i „Toska“ minhenskog Narodnog pozorišta. Opera „Ana Bolen“ izvedena u Bečkoj operi, biće na repertoaru u maju. Grandiozna predstava „Aida“ sa preko 300 izvođača ansambla milanske Skale biće prikazana u junu. Ova uvertira za predstojeću sezonu (2012/2013) uživo prenosa završava se u julu snimkom opere „Nabuko“, koja se samo jednom godišnje izvodi u antičkom pozorištu Taormina na Siciliji.

Glavne uloge u ovim operama pripadaju aktuelnim operskim divama Danijeli Desi, Angeli Georgiu i Ani Netrebko. Ovi fantastični vokali, veličanstvene scenografije, bogati kostimi i vrhunska produkcija pružiće posetiocima bioskopa i ljubiteljima ovog žanra nesvakidašnji bioskopsko-operski doživljaj.

Za ove spektakle zainteresovani će imati mogućnost pretplate. Rezervacije će biti moguće od 8. marta. Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Održana trka We run Belgrade

Više hiljada Beograđana učestvovalo u rekreativnoj trci gradskim ulicama....

Korto Malteze na festivalu Cinema City

Jedan od omiljenih strip likova svih vremena, mislilac i ljubitelj okultnog, Korto Malteze, već godinama ne prestaje da odu...