Početna » Kuda? » Na film »

Drvo života otvara 40. FEST!

 
Drvo života otvara 40. FEST!
Na film | dodato 03.02.2012.
Detalji

Prodaja karata za 40. FEST počela je 1.2.2012. godine na blagajnama dvorana: Sava centra, Kulturnog centra Beograda, Doma omladine i Muzeja Kinoteke, kao i na blagajni Bilet Centra. Popust od 10% za komplete ulaznica po terminskim linijama važi do 7. februara 2012.

 
 

Ovogodišnji 40. FEST otvoriće dobitnik Zlatne palme u Kanu, film Terensa Malika DRVO ŽIVOTA, u kojem glavne uloge tumače Bred Pit, Šon Pen, Džesika Častejn.

Malik nam, na sebi svojstven način opisuje kako gruba priroda i duhovni sklad oblikuju sudbinu pojedinca i porodice ali i život u celini.
Film Drvo života predstavlja impresionističku priču o životu jedne američke porodice na američkom srednjem zapadu, pedesetih godina prošlog veka. Životno putovanje najstarijeg sina Džeka, od bezbrižnog detinjstva do zrelih godina u kojima, razočaran, pokušava da razjasni komplikovani odnos sa svojim ocem, tema je ovog filma. Džek je još jedna izgubljena duša u današnjem svetu, koja pokušava da pronađe ključ suštine života, preispitujući postojanje same vere.

Malik nam, na sebi svojstven način opisuje kako gruba priroda i duhovni sklad oblikuju sudbinu pojedinca i porodice ali i život u celini. U filmu Drvo života možemo da čujemo 37 muzičkih komada. Ali, kao što piše Evard Dejvis iz Indivajera, "Verovatno jedna od najzanimljivijih primena muzike je ona Arsenija Jovanovića, srpskog radijskog kompozitora koji tka glasove, instrumente, snimke s terena i manipulisane zvuke u svoje kompozicije iz prirodnog okruženja."

Film Drvo života je oda životu, u kome se traže najznačajnija ljudska i lična pitanja. Kao i prethodni, i peti film Terensa Malika donosi jedno provokativno, vizuelno i emotivno intenzivno filmsko iskustvo. Priča se kreće od današnjih korporativnih nebodera do teksaške porodice pedesetih, i u isto vreme, od početka života na zemlji do kraja univerzuma u potrazi za tim šta je istinito i šta je beskrajno. To je ljubavna priča o tome kako ljubav nastaje iz života i život iz ljubavi. Sara Grin, producentkinja koja je već radila sa Malikom, u uzbuđenju kada je videla scenario, rekla je: "Ovaj film mora da bude snimljen. Malo je ovakvih filmova koji donose toliko mnogo. Donose prirodu, donose duh. Nikoga ne ostavljaju ravnodušnim".

Terens Malik

Američki reditelj, scenarista i producent Terens Malik rođen je 30. novembra 1943. godine. U karijeri dugoj četiri decenije režirao je pet dugometražnih filmova i dobio više priznanja. Njegovi filmovi svrstavaju se u remek-dela. Dva puta je nominovan za Oskara, za najbolji scenario i najbolju režiju, osvojio je Zlatnog medveda na 49. filmskom festivalu u Berlinu za film Tanka crvena linija i Zlatnu palmu u Kanu za Drvo života.

Prodaja karata za 40. FEST počela je 1.2.2012. godine na blagajnama dvorana: Sava centra, Kulturnog centra Beograda, Doma omladine i Muzeja Kinoteke, kao i na blagajni Bilet Centra. Popust od 10% za komplete ulaznica po terminskim linijama važi do 7. februara 2012. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Proglašen najbolji kratki film

Film „Put do uspeha“ autora Lazara Bogojevića najbolji je kratki film snimljen mobilnim telefonom na konkursu „Sa NIS-...

Milica zapenila sa novim dečkom!

Pop pevačica Milica Majstorović konačno je našla novog dečka, a premijerno ga je predstavilana na promo zurki Amstel bel...

Otvoren 38. FEST

Posle uvodnih reči direktora Direkcije FEST-a Miloša Paramentića, uvaženi glumac, reditelj i producent Ljubiša Samardži...