Početna » Kuda? » Na film »

Nagrađen film Vlažnost vazduha

 
Detalji

“Vlažnost vazduha” je prvi dugometražni flm mladog reditelja Nikole Ljuce i scenaristkinje Staše Bajac, koji su do sada postigli veliki uspeh sa nagrađivanim kratkim flmom “Četvrtak”.

 
 

Obaveštavamo vas da je u produkciji Dart filma "Vlažnost vazduha" u reziji Nikole Ljuce dobio nagaradu na filmskom festivalu u Roterdamu!

“Vlažnost vazduha” je prvi dugometražni flm mladog reditelja Nikole Ljuce i scenaristkinje Staše Bajac, koji su do sada postigli veliki uspeh sa nagrađivanim kratkim flmom “Četvrtak”.
Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je debitantski dugometražni flmski projekat “Vlažnost vazduha” (eng: “Humidity”) mladog reditelja Nikole Ljuce i ko-scenaristkinje Staše Bajac na 29. koprodukcionom marketu CineMart, u okviru 41. Filmskog festivala u Roterdamu, nagrađen Eurimages nagradom za razvoj koprodukcionog projekta (The Eurimages Co-Production Development Award).

Nagrada je u vrednosti od €30.000 i dodeljuje se najboljem projektu koji učestvuje na CineMartu, po odluci žirija koji je ove godine bio u sastavu: Claire Launay (ARTE France Cinéma, France), Winnie Lau (Fortissimo Films, USA), Petri Kemppinen (Finnish Film Foundation, Finland). Eurimages nagrada predstavlja podršku projektima u fazi razvoja koji su
evropska koprodukcija.

“Vlažnost vazduha” je prvi dugometražni flm mladog reditelja Nikole Ljuce i scenaristkinje Staše Bajac, koji su do sada postigli veliki uspeh sa nagrađivanim kratkim flmom “Četvrtak”. Snimanje ovog projekta planirano je za 2013. godinu i biće realizovano u srpsko-evropskoj koprodukciji, na čelu sa produkcijskom kućom Dart flm iz Beograda, a producenti flma su Nataša Damnjanović i Vladimir Vidić.

Razvoj projekta “Vlažnost vazduha” je započeo u februaru 2011. godine kada je projekat odabran za učešće na “Script Station“ platformi za razvoj scenarija u okviru Berlinskog flmskog festivala, nakon čega se, kao jedini projekat iz Srbije, našao među 12 scenarija iz celog sveta nagrađenih fnansijskom podrškom za razvoj Hubert Bals Fonda Međunarodnog flmskog fetivala u Roterdamu i ušao u selekciju novoosnovanog Boost! programa u saradnji Hubert Bals Fonda, Binger Filmlaba i CineMart-a, zahvaljujući čemu je i predstavljen na CineMart koprodukcionom marketu Međunarodnog flmskog festivala u Roterdamu. Na Cinelinku 17. Sarajevo Film Festivala 2011, nagrađen je International Relations Arte nagradom.

Zvanično saopštenje Filmskog festivala u Roterdamu:
http://www.flmfestivalrotterdam.com/en/news-2012/arte-france-cin-ma-and-eurimages-awardsfor-
best-cinemart-projects-handed-out/ 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Trenchtown festival 2012.

Obaveštavamo vas da će se 12. po redu regionalni muzički festival Trenchtown održati od 30. aprila do 2. maja u prelepoj ...

Iggy Pop otvara Jelen pivo live Festival

Legendarni Iggy Pop i The Stooges otvoriće treći po redu Jelen Pivo Live Festival, koji je zakazan za 5. i 6. septembar, st...