Početna » Kuda? » Na film »

Film Klip u takmičarskom programu

 
Detalji

Glavne uloge tumače Isidora Simijonović, Katarina Pešić, Sonja Janičić, Monja Savić, Jovana Stojiljković, Vukašin Jasnić i Vladimir Gvojić. Direktor fotografije je Vladimir Simić, a montažer Stevan Filipović.

 
 

Obaveštavamo vas da je debitantstki igrani film “Klip” rediteljke Maje Miloš uvršten je u takmičarski program 41. Internacionalnog Filmskog Festivala u Roterdamu, koji se održava od 25.01. do 5. 02.2012. godine.

Jasna je tinejdžerka koja živi okružena oskudicom beogradskih predgrađa. Otac joj je teško bolestan i besna je na sve i na svakoga, uključujući i sebe.
“Klip” će biti prikazan u okviru zvaničnog takmičarskog programa “Tiger Award Competition” i takmičiće se sa još četrnaest filmova iz celog sveta za tri ravnopravne Hivos Tiger nagrade koje podrazumevaju novčane iznose od po 15 000 evra. To će biti i internacionalna premijera ovog filma, a ujedno i prvo zvanično učešće jednog srpskog filma na ovom svetskom festivalu A kategorije.

Jasna je tinejdžerka koja živi okružena oskudicom beogradskih predgrađa. Otac joj je teško bolestan i besna je na sve i na svakoga, uključujući i sebe. Zaljubljena je u Đoleta, dečka sa kojim ide u školu, ali ni od tog odnosa ne dobija sve što bi želela. Turobnu svakodnevicu pokušava da potisne eksperimantisanjem u seksu, drogama i izlascima, sve vreme snimajući mobilnim telefonom sebe i ljude koji je okružuju. U tom surovom okruženju ipak se rađaju ljubav i nežnost.

Glavne uloge tumače Isidora Simijonović, Katarina Pešić, Sonja Janičić, Monja Savić, Jovana Stojiljković, Vukašin Jasnić i Vladimir Gvojić. Direktor fotografije je Vladimir Simić, a montažer Stevan Filipović.

Film je snimljen u produkciji Filmske kuće Baš Čelik iz Beograda. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Kako su me ukrali Nemci

Novo filmsko ostvarenje, melodrama „Kako su me ukrali Nemci” reditelja Miloša Miše Radivojevića!...

Beli Beli Svet - na listi najboljih

Evropska Filmska Akademija (EFA) je 12. septembra zvanično objavila listu 40 najboljih filmova u Evropi za 2011. godinu....

Trejler za film "Čudesni Spider-Man 3D"

Pogledajte trejler filma “Čudesni Spider-Man” (The Amazing Spiderman)!...