Početna » Kuda? » Na film »

15 000 ljudi posetilo Cinema City

 
Detalji

Mesto održavanja: Cinema city festival, Novi Sad
Vreme održavanja: 14 - 21. jun 2008. god.

 
 

Publika je u sedam bioskopa pogledala više od 30 filmova domaće i strane produkcije, a ispred bioskopskog platna pozdravili su ih brojni filmski autori među kojima su američki reditelj Lance Hammer, rediteljka Nina Paley, Donald Mugisha iz Ugande.

Projekcijom filma "Zelena ribica" zvanično je otvoren omaž Lee Chang Dongu, program je otvorila glumica Moon So-ri i holandski kritičar i član žirija festivala Peter Van Bueren.
U prva tri dana bioskope festivala Cinema City koji je otvoren 14. juna u Novom Sadu posetilo je preko 15 000 ljudi.

Pozitivna energija posetilaca vlada u prepunim open-air bioskopima u kojima su prikazani filmovi iz selekcije "Planet Rock", Madonin film "Prljavština i mudrost", dokumentarac "Joy Division", Granta Geea, "24 Hour Party People", "Glastonbury" i mnogi drugi. U Srpskom narodnom pozorištu publika je pozdravila ekipe domaćih filmova "Biro za izgubljene stvari", "Miloš Branković" i "Princ od Papira", a svakodnevni paneli na festivalu u kojima učestvuju domaći i strani autori otvaraju značajne kinematografske teme.

Projekcijom filma "Zelena ribica" zvanično je otvoren omaž Lee Chang Dongu, program je otvorila glumica Moon So-ri i holandski kritičar i član žirija festivala Peter Van Bueren.

Južnokorejskom reditelju Lee Chang Dongu festival Cinema City dodeliće "Specijalnu nagradu za doprinos savremenom filmskom izrazu" , a svečana dodela će se održati u četvrtak 19. juna u 22 časa u bioskopu Arena. Uz video zapis kojim će se reditelj zahvaliti publici i festivalu, nagradu će primiti glumica iz filma "Oaza", Moon So-ri. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Mika

Libansko - američkog porekla, rođen je u Bejrutu, a odrastao u Parizu i Londonu....

Interpol završili snimanje novog albuma

Sastav Interpol je otkrio da će novi albumo bjaviti početkom sledeće godine. Kako članovi benda navode njihovo četvrto s...

Kolekcija hitova Snow Patrol-a

Sastav Snow Patrol objaviće kolekciju hitova na kojoj će se naći pesme iz petanaestogodišnje karijere benda....