Početna » Kuda? » Na film »

Gran Prix za film Neprijatelj

 
Gran Prix za film Neprijatelj
Na film | dodato 20.10.2011.
Detalji

Za sada je poznato da ce krajem ovog meseca film imati premijeru u jos tri drzave.

 
 

Nagrada "Zlatni rog", festivalski Grand Prix sinoc zavrsenog "Festivala europskog i mediteranskog filma" u Kopru, Slovenija, jednoglasnom odlukom medjunarodnog zirija pripala je srpskom filmu "Neprijatelj" u reziji Dejana Zecevica.

O uspehu premijere najbolje govori cinjenica da su svetski agenti prodaje filma, francuska kuca "Insomnia", ugovorila bioskopsku distribuciju na ovom kontinentu.
Ziri je smatrao da se film "Neprijatelj" izdvojio u konkurenciji od devet evropskih filmova "zanimljivim scenarijem, sugestivnom scenografijom i glumom, inspirativnom fotografijom i veštim redateljskim postupkom".

Ovo je sesnaesta nagrada filmu "Neprijatelj" koji je prosle nedelje u glavnom programu, "Svetska kinematografija", najveceg Azijskog festivala "Busan medjunarodni filmski festival" imao svoju internacionalnu premijeru. O uspehu premijere najbolje govori cinjenica da su svetski agenti prodaje filma, francuska kuca "Insomnia", ugovorila bioskopsku distribuciju na ovom kontinentu.

Za sada je poznato da ce krajem ovog meseca film imati premijeru u jos tri drzave, u glavnim programima tri znacajna festivala: "Film festival Kotbus", Nemacka, "Cinemed mediteranski filmski festival u Monpelijeu", Francuska, i "Medjunarodni filmski festival u Solunu", Grcka. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Tuđe slađe

Rejčel (Džinifer Gudvin) je talentovani advokat u vrhunskoj njujorškoj advokatskoj firmi, odana prijateljica i na nesreću...

Poslednja ekskurzija 5 3D

Bez obzira gde bežiš, bez obzira gde se kriješ, ne možeš prevariti smrt!...

Kako su me ukrali Nemci

Novo filmsko ostvarenje, melodrama „Kako su me ukrali Nemci” reditelja Miloša Miše Radivojevića!...