Početna » Kuda? » Na film »

X-men: Prva klasa

 
X-men: Prva klasa
ARHIVA
Na film | dodato 25.05.2011.
Detalji

Start: 02. jun
Originalni naziv filma: X-men: First Class
Režija: Matthew Vaughn
Uloge: James McAvoy, Michael Fassbender, January Jones, Jenifer Lawrence, Rose Byrne, Kevin Bacon
Žanr: akcija, avantura

 
 

Pre nego što su mutanti obelodanili svoje prisustvo na planeti, i pre nego što su Čarls Zavijer i Erik Lenšer postali Profesor X i Magneto, bili su samo dva mladića koja su tek otkrivala svoje neverovatne moći.

„Prva klasa“ otkriće i tajnu istoriju Hladnog rata i kako je svet za dlaku izbegao nuklearni Armagedon.
Pre nego što su postali zakleti neprijatelji, bili su najbolji prijatelji u borbi protiv zla i stradanja. Tokom ove borbe putevi su im se razišli, i započeo je večiti rat između Magnetovog Bratstva i polaznika specijalne škole Profesora X. „X-men: Prva klasa“ priča o počecima X-men sage i otkriva tajnu istoriju najvažnijih događaja iz svetske istorije.

O filmu

„X-men: Prva klasa“ istovremeno je epska letnja blokbaster priča prepuna akcije i priča o zanimljivim junacima sa kojima je počela X-men saga. „Prva klasa“ otkriće i tajnu istoriju Hladnog rata i kako je svet za dlaku izbegao nuklearni Armagedon. Kako se prva generacija mutanata upoznaje, okuplja i otkriva svoje fantastične moći, formiraju se savezništva koja će oblikovati večiti rat između heroja i zlikovaca u X-men univerzumu. Kao i sve velike X-men priče, „X-men: Prva klasa“ priča o ozbiljnim temama dok nudi raskošan i intiman pogled u nesvakidašnji superherojski tim.

Radnja filma smeštena je u 60-e godine XX veka, vreme Hladnog rata i trke u svemiru između Amerike i Sovjetskog Saveza, kada je svet prvi put postao svestan prisustva mutanata. U tom trenutku upoznaju se Čarls i Erik, najbolji prijatelji koji se zajedno trude da spreče najveću pretnju sa kojom se svet ikada suočio. Neki od mutanata koji im u tome pomažu poznati su iz drugih filmova o X-men timu, dok se drugi pojavljuju prvi put. Osim što predstavlja nikada ranije na filmu viđene junake-mutante, „X-men: Prva klasa“ odgovara na pitanja koja već dugo intrigiraju ljubitelje franšize: kako je nastao X-men tim? Zašto je Čarls u kolicima? Kako su izgrađene škola i Cerebro?
Pogledaj i:

x-men

,

akcija

,

avantura

,

film

,

bioskopi

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ove zime - Happy Feet 2

Obaveštavamo vas da je animirana 3D avantura “Happy Feet 2” u bioskopima od 05. januara!...

Vikend francuskog dok. filma

Jedinstvena prilikada se upozna recentna francuska produkcija dokumentarnih filmova koji su poslednjih godina osvojili presti...

Diktator "pljačka" blagajne širom sveta

Za pet dana vikend prikazivanja inkasirao je 30.9 miliona dolara...