Početna » Kuda? » Na film »

Sestre - premijerno u DOB-u

 
Sestre - premijerno u DOB-u
Na film | dodato 05.04.2011.
Detalji

Premijera igranog filma “Sestre” biće održana u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u nedelju 10. aprila u 20.00h. Nakon premijere film će se prikazivati u istoj sali od 11.do 15. aprila u terminima od 19.00 i 21.00h.

 
 

Premijera igranog filma “Sestre” biće održana u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u nedelju 10. aprila u 20.00h.

Uzbudljiva i potresna priča o sudbini devojaka predstavlja efikasan način da se kroz igrani film utiče na podizanje svesti javnosti o ovom aktuelnom svetskom problemu, jer je kroz dokumentarnu formu nemoguće prikazati doživljaj žrtve.
Nakon premijere film će se prikazivati u istoj sali od 11.do 15. aprila u terminima od 19.00 i 21.00h.

Premijeri filma prisustvovaće, pored autora i glumaca, predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, Šef delegacije Evropske unije ambasador Vensan Dežer, brojni drugi zvaničnici i javne ličnosti.

Film “Sestre” snimljen je u produkciji Monte Royal Pictures. Ovaj projekat je jedan od pobednika konkursa Evropske unije "Podrška medijima u oblasti evropskih integracija". Takođe, projekat je dobio i donaciju IOM-a (Međunarodna organizacija za migracije). Realizovan je uz pomoć Vlade Republike Srbije i uz logističku podršku svih Vladinih i nevladinih organizacija koje se bave borbom protiv trgovine ljudima.

Film “Sestre” pisan je po elementima istinitih događaja. Zbog zaštite žrtava promenjena su imena, tačna mesta događanja i pojedini detalji radnje. Iako su se sudbine konkretnih žrtava dešavale u proteklim godinama, u našoj priči smeštene su u sadašnje vreme, tačnije posle “otvaranja granica” u Srbiji. Uzbudljiva i potresna priča o sudbini devojaka predstavlja efikasan način da se kroz igrani film utiče na podizanje svesti javnosti o ovom aktuelnom svetskom problemu, jer je kroz dokumentarnu formu nemoguće prikazati doživljaj žrtve.

Film “Sestre” ne bi trebalo da gledaju mlađi od 13 godina! 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Put pod noge - 42. Međunarodni beogradski sajam turizma
Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

QR za novog Džonija Ingliša

U susret premijeri filma "DŽONI INGLIŠ: PONOVO ROĐEN", koja će se održati 14. septembra u Dvorani Doma Sindikata, Taramo...

Slučajevi

Predstava po motivima jednočinki Muze Pavlove
...

Izložba slika Skarlet Baptista

Na izložbi u galeriji "Atrijum" umetnica izlaže dvadeset slika rađenih tehnikom ulje na platnu sa motivima koji odslikavaj...