Početna » Kuda? » Na film »

Montevideo, Bog te video

 
Montevideo, Bog te video
ARHIVA
Na film | dodato 29.12.2010.
Detalji

Režija: Dragan Bjelogrlić
Scenario: Srđan Dragojević, Ranko Božić
Žanr: drama, avantura, istorijski

 
 

Beograd s proleća 1930. godine... Tirke je dečko s Čubure, prinuđen da bira između najamnog rada u fabrici i fudbala. Izabraće fudbal.

Glavne uloge:
Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Milutin Karadžić, Branislav Brstina, Sergej Trifunović, Srđan Todorović, Slobodan - Boda Ninković, Anita Mančić, Miloš Biković, Petar Strugar, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić, Uroš Jovčić, Nenad Heraković, Ivan Zekić, Bojan Krivokapić, Rade Ćosić, Milan Nikitović, Aleksandar Filimonović.

Beograd s proleća 1930. godine... Tirke je dečko s Čubure, prinuđen da bira između najamnog rada u fabrici i fudbala. Izabraće fudbal. Tih godina se još uvek ne živi od fudbala, živi se za fudbal. Samo Mošu Marjanovića u Beogradu plaćaju po postignutom golu, ali jedan je Moša.

U isto vreme na adresu fudbalskog saveza stiže zvaničan poziv našoj reprezentaciji za učešće na prvom svetskom prvenstvu, koje će tog leta biti održano u Urugvaju. Izbor inženjera Boška Simonovića za selektora javnost dočekuje s podsmehom, zovu ga Boža Dunst (amater). Počinju pripreme i uigravanje tima kojem niko ne daje nikakve šanse.Pogledaj i:

montevideo

,

na film

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Transilvanija
Transilvanija je klasicna krimi-prica, posvecena bandi sa obale Dunava koju predvodi zena, ispricana na komican nacin ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Festival Italijanskog filma

U Beogradu, od 24. do 26. septembra, novi FESTIVAL ITALIJANSKOG FILMA!...

Prometej

Možda je neke stvari bolje ostaviti neistražene?...

Totalni opoziv

Film “Totalni opoziv” sa Kolinom Farelom u glavnoj ulozi rimejk je čuvenog filma iz 1990. godine...