Početna » Kuda? » Na film »

Šišanje

 
Šišanje
ARHIVA
Na film | dodato 09.12.2010.
Detalji

Režija:
Stevan Filipović
Scenario:
Stevan Filipović, Dimitrije Vojnov

 
 

"Šišanje" je priča o odrastanju, ljubavi i odanosti i pogrešnim izborima glavnog junaka...

Film govori o tome koliko je malo pogrešnih koraka potrebno mladom čoveku da uništi svoj život...
"Šišanje" je priča o odrastanju, ljubavi i odanosti i pogrešnim izborima glavnog junaka - Novice (Nikola Rakočević). On je mladi matematički genije koji misli da će sve svoje dečačke snove, poštovanje i ljubav ostvariti ukoliko se pridruži jednoj od navijačkih grupa.

Vođen harizmom navijačkog vođe Relje (Viktor Savić) i zaljubljenošću u svoju komšinicu Minu (Bojana Novaković), Novica postaje vođa navijačke i skinhed grupe. Film govori o tome koliko je malo pogrešnih koraka potrebno mladom čoveku da uništi svoj život i živote svojih najbližih, kao i to na koji način sistem zloupotrebljava zaslepljenost mladih ljudi pogrešnom ideologijom.

O FILMU

Četiri godine posle debitantskog ostvarenja reditelj Stevan Filipovića, grupa autora i producentska kuća "Hypnopolis", koji su radili na "Šejtanovom ratniku", predstavljaju film "Šišanje", ostvarenje kojim se u srpsku kinematografiju vraća film za mlade.

"Cilj je bio da napravimo anagažovan i iskren film koji će brutalno, jasno i glasno da se obraća generaciji za koju je i pravljen. U formi koja komunicira sa što širom publikom u meri u kojoj komuniciraju filmovi "American History X", "Fight Club", "La Haine" ("Mržnja"), "I.D." ili "This is England". Odgovornost prilikom bavljenja ovako ozbiljnom i angažovanom temom je ogromna, pogotovo odgovornost pred mlađim generacijama. Upravo zato želeli smo da film bude samo deo šire kampanje za edukaciju mladih i borbu protiv nasilja na stadionima i fašizma", istakao je reditelj i scenarista filma Stevan Filipović.

Glavne uloge:
Nikola Rakočević, Viktor Savić, Nikola Kojo, Bojana Novaković, Nataša Tapušković, Dragan Mićanović, Predrag EjdusPogledaj i:

sisanje

,

kolosej

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

The Prodigy - World's on fire u Koloseju!

Ne propustite neverovatnu priliku da hitove jednog od najenergičnijih bendova slušate i gledate u posebnoj atmosferi biosko...

Danas je premijera Mapetovaca!

Podsećamo vas da dovedete svoje mališane na premijeru filma "MAPETOVCI", 11. januara u 19h u bioskop Kolosej....

"Green day" koncert u bioskopu

MTV i MegaCom Film, u saradnji sa Cinema Events LLC i Arts Alliance Media, predstavljaju vam MTV World Stage: Green Day – 2...