Početna » Kuda? » Na film »

Tilva Ros na sarajevskom festivalu

 
Detalji

Obavestavamo vas da ce debitantski film Nikole Lezaica "Tilva Ros" doziveti svoju premijeru u takmicarskom programu Sarajevo film festivala, koji ce biti odrzan od 23. do 31. jula.

 
 

Obavestavamo vas da ce debitantski film Nikole Lezaica [b]"Tilva Ros" [/b]doziveti svoju premijeru u takmicarskom programu Sarajevo film festivala, koji ce biti odrzan od 23. do 31. jula.

Glavne uloge igraju Stefan Djordjevic, Marko Todorovic i Dunja Kovacevic, a Lezaicev prvenac sniman je tokom leta prosle godine u Beogradu i Boru, uz podrsku Filmskog centra Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.
Producentska kuca Kiselo dete je najavila ovu premijeru sa zadovoljstvom, obzirom da je film "'Tilva ros’' jedini dugometrazni film iz Srbije koji se nasao u takmicarskom programu. To ce biti ujedno i regionalna premijera filma a tokom leta se planira i svetska premijera na renomiranom evropskom festivalu.

Glavne uloge igraju Stefan Djordjevic, Marko Todorovic i Dunja Kovacevic, a Lezaicev prvenac sniman je tokom leta prosle godine u Beogradu i Boru, uz podrsku Filmskog centra Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Toda i Stefan su nerazdvojni prijatelji skejteri koji provode prvo leto nakon srednje skole u snimanju video klipova u kojima izvode opasne vratolomije, takmiceci se za naklonost Jelene, tinejdz anarhiste iz Francuske. U cudnom odnosu prijateljstva i rivalstva, jedan pokusava da nadmasi drugog.

Tinejdzerska drama, rezisera i scenariste Lezaica o troje mladih ljudi u rudarskom mestu Bor, prvobitno je trebala prvi put da bude prikazana pocetkom godine na beogradskom FEST-u, ali kako do tada nisu uspeli da zavrse film, producenti srpsku premijeru najavljuju za jesen. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Easy tiger festival 2011

"EASY TIGER" je festival moderne elektronske muzike, događaj kojim će se 19. Novembra sa početkom u 22h u Beogradskom Domu...

Debi album grupe KRIŠKE na EXIT etiketi

Apsolutni hit numera Penicilin...

Uhvati Gringa

Od producenta "Hrabro srce" i "Apokalipsa" ...