Početna » Kuda? » Na film »

Horten

 
Horten
ARHIVA
Na film | dodato 01.07.2010.
Detalji

Originalni naslov filma: O'Horten
Režija: Bent Hamer
Uloge: Baard Owe, Espen Skjonberg, Ghita Norby...
Žanr: komedija/drama

 
 

Horten je morao da se penzioniše posle 40 godina rada na železnici i ona mu više ne izgleda kao sigurno mesto.

Horten" nam daje divan pogled da ljudsko postojanje, ponekad apsurdnu viziju sa puno topline, pomalo melanholije i univerzalnosti.
U momentu kada voz napušta stanicu bez mašinovođe Oda Hortena u njemu, on shvata da na putovanju koje sledi nema odštampanog rasporeda i dobro poznatih stanica.

Njegov isprlaniran i povučen životni stil iznenada postaje drugačiji i pred njim će se otvoriti niz dilema. Da li će ikada putovati avionom? Da li će prodati svoj brod?

Kako je završio u paru ženskih crvenih cipela sa visokom potpeticom? Da li će preživeti vožnju sa čovekom sa povezom preko očiju? On će postati primer da i u starosti može biti humora, smeha i uživanja u svim čarima života. "Horten" nam daje divan pogled da ljudsko postojanje, ponekad apsurdnu viziju sa puno topline, pomalo melanholije i univerzalnosti.Pogledaj i:

horten

,

ohorten

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Horten

U momentu kada voz napušta stanicu bez mašinovođe Oda Hortena u njemu, on shvata da na putovanju koje sledi nema odštampa...