Početna » Kuda? » Na film »

Pobednik Sandensa na Cinema City-ju

 
Detalji

 
 

U okviru takmičarske selekcije "Exit Point", Hamer će predstaviti svoj debitantski film "Balast" (Ballast), gde se pojavljuje kao reditelj, scenarista i montažer.

Arhitekta po zanimanju, koji je ranije radio specijalne efekte za filmove "Betmen i Robin" i "Betmen zauvek", ideju za film "Balast" predstavio je 2004. na berlinskom Talent campusu
Američki reditelj Lens Hamer (Lance Hammer), pobednik ovogodišnjeg Sandens festivala, biće gost na festivalu Cinema City, koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu.

Lens Hamer, po prvi put u ulozi reditelja, uspeo je da kroz svoj film pokaže autentičan izraz sa osećajem za opisivanje međuljudskih odnosa i moćnom filmskom vizijom socijalno-realnog, tako da je film nakon Sandensa bio u konkurenciji za "Zlatnog medveda" u Berlinu.

Arhitekta po zanimanju, koji je ranije radio specijalne efekte za filmove "Betmen i Robin" i "Betmen zauvek", ideju za film "Balast" predstavio je 2004. na berlinskom Talent campusu. Njegova nominacija za glavnu nagradu, četiri godine kasnije, u Berlinu je dočekana sa velikim oduševljenjem.

"Balast" kroz svaki fragment filma govori promišljeno, umetnički i odmereno o ljudima koji su opterećeni teškim emotivnim iskustvima i specifičnom lokalnom atmosferom. Izuzetna glumačka izvođenja u filmu, nastala su kao rezultat saradnje sa lokalnim neprofesionalnim glumcima, stanovništvom opštine Misisipi Delta, u kome se radnja filma dešava.
Balast je jedan od 12 filmova u okviru internacionalne selekcije "Exit Point" koji će se takmičiti za Gran pri Cinema City festivala i novčanu nagradu od 15 000 dolara. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Najbolje od The Vines

Australijski sastav The Vines objaviće kompilaciju najvećih hitova 5. maja ove godine. Bend će ovom kompilacijom obeležit...

N.E.R.D na Exitu!

Pharell Williams, Chad Hugo i Shay Haley, trojac iza imena N.E.R.D, jednog od najvećih imena savremene američke muzičke sc...

R.E.M. počeli rad na novom albumu

Sastav R.E.M. počeo je rad na novom studijskom albumu, potvrdio je frontmen benda Michael Stipe....