Početna » Kuda? » Na film »

"Tamo i ovde" u američkim bioskopima!

 
Detalji

Režiser Darko Lungulov bio je član žirija ovogodišnjeg Tribeca Film Festivala za kategoriju Best New York Narrative (najbolja njujorška priča), u kojoj je prošle godine i nagrađen za film Tamo i ovde.

 
 

Pored Lungulova, u žiriju za ovu kategoriju bili su i glumica Selma Blair, glumci Andrew McCarthy i Zach Braff, te direktor fotografije Elen Kuras.

Glavnu nagradu Tribeca Film Festivala dobio je nemački film "When we leave", režiserke Feo Aladag, a Sibel Kekilli dobila je nagradu za najbolju glumicu u istom filmu.
Režiser Darko Lungulov bio je član žirija ovogodišnjeg Tribeca Film Festivala za kategoriju Best New York Narrative (najbolja njujorška priča), u kojoj je prošle godine i nagrađen za film Tamo i ovde.

Glavnu nagradu Tribeca Film Festivala dobio je nemački film "When we leave", režiserke Feo Aladag, a Sibel Kekilli dobila je nagradu za najbolju glumicu u istom filmu. Svečanoj dodeli ovogodišnjih nagrada prisustvovale su i mnogobrojne filmske zvezde - Whoopi Goldberg, Jessica Alba, Brooke Shields, pevačica Alicia Keys i drugi.

S obzirom da 14. maja sledi njujorška bioskopska premijera filma "Tamo i ovde", u art-house bioskopu Quad kojom će se ozvaničiti početak američke distribucije filma, Tribeca Film Festival pružiće marketinšku podršku našem filmu, kao jednom od prošlogodišnjih pobednika festivala. Film će biti promovisan kroz seriju "Tribeca tracks" koja prati karijere filmova koji su zahvaljući ovom festivalu uspeli da nađu distributera u Americi.

Pored Njujorka, "Tamo i ovde" će se od 21. maja prikazivati i u Los Anđelesu, u legendarnom art-house bioskopu Lemle Music Theater, na Beverly Hilsu, a distribucija obuhvata i Vašington, San Antonio, Palm Springs, Palm Beach Gardens, Madison, Ft. Lauderdale i druge gradove.

I dok traje bisokopski život filma Tamo i ovde, u fazi razvoja je i film "Spomenik Majklu Džeksonu". Scenario je inspirisan pojavom da se u malim mestima u Srbiji i zemljama u okruženju podižu spomenici poznatim holivudskim ličnostima. U pitanju je koprodukcija između Srbije i Nemačke, a projekat je do sada dobio podršku Media fonda za razvoj i biće predstavljen u okviru CineLink marketa Sarajevo Film Festivala. Projekat je bio nominovan za Balkan Fund nagradu na festivalu u Solunu, a predstvaljen je i na Sofia Meetings koprodukcijskom marketu na festivalu u Sofiji. Snimanje ovog filma planirano je za jesen sledeće godine. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Film o Rundeku i Cargo orkestru

Dokumentarni film o Darku Rundeku i njegovom Cargo orkestru trebalo bi da bude premijerno prikazan do kraja ove ili početkom...

Darko Rundek i Cargo orkestar

Ulaznice za koncert Darka Rundeka i Cargo orkestra 17. decembra u Sava centru u Beogradu bice u prodaji od 26. novembra, a ob...

O, Gringo

Film O GRINGO prenosi doživljaje strastvenih fudbalskih navijača koji s ljubavlju i poštovanjem prate svaku utakmicu....