Početna » Kuda? » Na film »

Gran Prix za film Neprijatelj

 
Gran Prix za film Neprijatelj
Na film | dodato 20.10.2011.
Detalji

Za sada je poznato da ce krajem ovog meseca film imati premijeru u jos tri drzave.

 
 

Nagrada "Zlatni rog", festivalski Grand Prix sinoc zavrsenog "Festivala europskog i mediteranskog filma" u Kopru, Slovenija, jednoglasnom odlukom medjunarodnog zirija pripala je srpskom filmu "Neprijatelj" u reziji Dejana Zecevica.

O uspehu premijere najbolje govori cinjenica da su svetski agenti prodaje filma, francuska kuca "Insomnia", ugovorila bioskopsku distribuciju na ovom kontinentu.
Ziri je smatrao da se film "Neprijatelj" izdvojio u konkurenciji od devet evropskih filmova "zanimljivim scenarijem, sugestivnom scenografijom i glumom, inspirativnom fotografijom i veštim redateljskim postupkom".

Ovo je sesnaesta nagrada filmu "Neprijatelj" koji je prosle nedelje u glavnom programu, "Svetska kinematografija", najveceg Azijskog festivala "Busan medjunarodni filmski festival" imao svoju internacionalnu premijeru. O uspehu premijere najbolje govori cinjenica da su svetski agenti prodaje filma, francuska kuca "Insomnia", ugovorila bioskopsku distribuciju na ovom kontinentu.

Za sada je poznato da ce krajem ovog meseca film imati premijeru u jos tri drzave, u glavnim programima tri znacajna festivala: "Film festival Kotbus", Nemacka, "Cinemed mediteranski filmski festival u Monpelijeu", Francuska, i "Medjunarodni filmski festival u Solunu", Grcka. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Film Artist - Glumac na 40. Fest-u

Jubilarni XL FEST će trajati dan duže i imati dodatni "FEST NA BIS" u okviru koga će biti naša premijera filma Mišela Az...

Začin za brak

Meril Strip i Tomi Li Džons u novoj komediji ...

Lizni i zalepi Rasela Kroua

Oskarovac Rasel Krou (46) će se pojaviti na seriji australijskih poštanskih maraka u liku Robina Huda....