Početna » Kuda? » Na film »

Tilva Ros na sarajevskom festivalu

 
Detalji

Obavestavamo vas da ce debitantski film Nikole Lezaica "Tilva Ros" doziveti svoju premijeru u takmicarskom programu Sarajevo film festivala, koji ce biti odrzan od 23. do 31. jula.

 
 

Obavestavamo vas da ce debitantski film Nikole Lezaica [b]"Tilva Ros" [/b]doziveti svoju premijeru u takmicarskom programu Sarajevo film festivala, koji ce biti odrzan od 23. do 31. jula.

Glavne uloge igraju Stefan Djordjevic, Marko Todorovic i Dunja Kovacevic, a Lezaicev prvenac sniman je tokom leta prosle godine u Beogradu i Boru, uz podrsku Filmskog centra Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.
Producentska kuca Kiselo dete je najavila ovu premijeru sa zadovoljstvom, obzirom da je film "'Tilva ros’' jedini dugometrazni film iz Srbije koji se nasao u takmicarskom programu. To ce biti ujedno i regionalna premijera filma a tokom leta se planira i svetska premijera na renomiranom evropskom festivalu.

Glavne uloge igraju Stefan Djordjevic, Marko Todorovic i Dunja Kovacevic, a Lezaicev prvenac sniman je tokom leta prosle godine u Beogradu i Boru, uz podrsku Filmskog centra Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Toda i Stefan su nerazdvojni prijatelji skejteri koji provode prvo leto nakon srednje skole u snimanju video klipova u kojima izvode opasne vratolomije, takmiceci se za naklonost Jelene, tinejdz anarhiste iz Francuske. U cudnom odnosu prijateljstva i rivalstva, jedan pokusava da nadmasi drugog.

Tinejdzerska drama, rezisera i scenariste Lezaica o troje mladih ljudi u rudarskom mestu Bor, prvobitno je trebala prvi put da bude prikazana pocetkom godine na beogradskom FEST-u, ali kako do tada nisu uspeli da zavrse film, producenti srpsku premijeru najavljuju za jesen. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Kauboji i vanzemaljci

Udruženi protiv zajedničkog neprijatelja, oni će se pripremiti za neviđeni obračun za opstanak....

Mika

Libansko - američkog porekla, rođen je u Bejrutu, a odrastao u Parizu i Londonu....

IV Mikro FAF

Četvrti Mikro festival amaterskog filma održaće se 11. i 12. oktobra 2013. godine....