Početna » Bili Smo » Ostalo »

Otvoren Sajam građevinarstva

 
Otvoren Sajam građevinarstva
Ostalo | dodato 16.04.2008.
Detalji

Mesto održavanja: Beogradski sajam - Hala 1, Hala 2, Hala 3, Hala 4, Hala 5, Hala 14, Otvoreni prostor
Vreme održavanja: od 15 do 19. aprila 2008
Radno vreme: 15-18.04: 10-19h, 19.04: 10-17h
Cene: pojedinačne ulaznice: 450din., grupne posete: 350din., za sve dane trajanja sajma: 800din.

 
 

Pod sloganom "Gradimo ideje" na Beogradskom sajmu je, 15 aprila 2008. godine, svečano otvoren 34. međunarodni sajam građevinarstva. Na ovoj manifestaciji, koja će trajati do 19. aprila, učestvuje više od hiljadu izlagača iz 31 zemlje.

U Beogradu se trenutno gradi 1,5 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora!
Najavljujući ovaj Sajam kao jednu od najznačajnijih smotri u oblasti građevinarstva na području jugoistočne Evrope, Anđelko Trpković, generalni direktor Beogradskog sajma, rekao je i da je reč o najvećem sajmu ikada organizovanom u Beogradu. Izlagači se ove godine predstavljaju na 40 hiljada kvadrata zatvorenog prostora i na kompletnom otvorenom prostoru, zbog čega je parking i za izlagače i za posetioce organizovan na Adi Ciganliji.

Uz konstataciju da je Srbija veliko gradilište i da se samo u Beogradu trenutno gradi 1,5 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, Sajam je svečano proglasio otvorenim Dragan Djilas, ministar bez portfelja zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana.

Kao i svake godine, na Sajmu se očekuje niz noviteta, a posebno treba istaći najnoviji softver za proizvodnju stolarije, kompjutersku tehnologiju za obradu stakla, mašinu za zavarivanje plastike najnovije generacije i skele koje se sklapaju bez šrafljenja.

Inače Sajam građevinarstva je, kao i većina specijalizovanih priredbi Beogradskog sajma, potekao iz Sajma tehnike - svojevrsne "majke sajmova".

Godine 1975. kada je odvojen kao robna grupa Sajma tehnike u posebne hale, pa sve do 1996. godine Sajam se održavao istovremeno sa Sajmom tehnike. Od te 1996. godine do 2006. godine Sajam građevinarstva je po angažovanom izložbenom prostoru i broju domaćih izlagača porastao više od tri puta, a po broju stranih izlagača šest puta. Broj posetilaca je desetostruko povećan.

Sajam građevinarstva u Beogradu je postao najznačajniji specijalizovani sajam iz ove delatnosti u regionu cele jugoistočne Evrope.

Međunarodna potvrda značaja Sajma građevinarstva na Beogradskom sajmu je i prijem u članstvo Unije međunarodnih sajmova (UFI) u Parizu, u oktobru mesecu 1998. godine.

Svoja vozila možete ostaviti i na parkingu na Adi Ciganliji. Od parkinga do Sajma voze 2 minibusa u intervalu od 15 minuta. Parkiranje vozila i prevoz su besplatni. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Sajam turizma - "Gde još niste bili?"

Pod motom „Gde još niste bili?“ svoje turističke potencijale i ponudu predstavilo je više od 1.150 izlagača iz 55 zem...

48. Međunarodni salon privrednih vozila

Međunarodni salon privrednih vozila i prateće opreme BEOTRUCK, najstarija zvanična međunarodna izložba drumskih vozila u...

Sajam automobila i motorcikala

"DDOR BG Car Show" i Međunarodni sajam motocikala "Motopassion", biće održani od 17. do 23. marta 2016. godine....