Početna » Bili Smo » Ostalo »

Novosadski sajam nameštaja 2008.

 
Detalji

 
 

Na Novosadskom sajmu, od 13. do 18. marta, održan je Salon nameštaja i opreme za enterijer "Ambijenta", Salon knjiga i Izložba umetnosti "Art ekspo" pod sloganom "Umetnost izbora".

Na "Ambijenti" su bili predstavljeni proizvođači nameštaja i opreme za enterijer, među kojima su dominirali oni iz Srbije, Italije i azijskih zemalja.
Na "Ambijenti" su bili predstavljeni proizvođači nameštaja i opreme za enterijer, među kojima su dominirali oni iz Srbije, Italije i azijskih zemalja.

Pored savremenog "minimalističkog"evropskog dizajna nameštaja i opreme, ove godine je na "Ambijenti" bio izložen i ekskluzivan, stilski i ručno rađen nameštaj od punog drveta, kao i prateća oprema i mobilijar za uređenje enterijera poznatih evropskih proizvođača.

Predsednik saveta Salona knjiga Zoran Đerić izjavio je na konferenciji za novinare da je ovogodišnji salon osmišljen kao velika biblioteka, u kojoj će pisci, izdavači i čitalačka publika imati priliku da se upoznaju i razmene mišljenja i iskustva.

U okviru sajma je organizvana knjuževna manifestacija "Dani Laze Kostića", a tu su i susreti sa najznačajnijim srpskim savremenim piscima i dobitnicima prestižnih književnih nagrada: Vidom Ognjenović, Draganom Velikićem, Miletom Prodanovićem, Miroslavom Josićem Višnjićem...

Na Izložbi umetnosti "Art edžpo", posetioci su mogli da vide tri velike izložbe, kao i oko 800 dela umetnika iz Srbije, Slovenije i Holandije.

Posebno značajne su ekskluzivne izložbe "Od Pikasa do Marine Abramović", presek savremene likovne umetnosti, "Pariz u Novom Sadu" sa delima umetnika iz Srbije koji žive i rade u Francuskoj i izložba dosadašnjih dobitnika nagrade "Sava Šumanović".

Prema rečima jednog od suorganizatora manifestacije ''Art edžpo'' Save Stepanova, ovogodišnja izložba je bila prilika da posetioci neka od umetničkih dela vide prvi put, s obzirom na to da mnoga potiču iz privatnih kolekcija. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Sajam nautike i motopassion 2009.

Uživajte u galeriji fotografija!!!...

Počinje Exit 08 festival

N*E*R*D, Paul Weller, Manu Chao, Sex Pistols, The Hives, Nightwish, Primal Scream, Nightwish, Gogol Bordello, Ministry, The ...

64. Međunarodni beogradski sajm knjiga

Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, ...