Početna » Bili Smo » Ostalo »

Novosadski sajam nameštaja 2008.

 
Detalji

 
 

Na Novosadskom sajmu, od 13. do 18. marta, održan je Salon nameštaja i opreme za enterijer "Ambijenta", Salon knjiga i Izložba umetnosti "Art ekspo" pod sloganom "Umetnost izbora".

Na "Ambijenti" su bili predstavljeni proizvođači nameštaja i opreme za enterijer, među kojima su dominirali oni iz Srbije, Italije i azijskih zemalja.
Na "Ambijenti" su bili predstavljeni proizvođači nameštaja i opreme za enterijer, među kojima su dominirali oni iz Srbije, Italije i azijskih zemalja.

Pored savremenog "minimalističkog"evropskog dizajna nameštaja i opreme, ove godine je na "Ambijenti" bio izložen i ekskluzivan, stilski i ručno rađen nameštaj od punog drveta, kao i prateća oprema i mobilijar za uređenje enterijera poznatih evropskih proizvođača.

Predsednik saveta Salona knjiga Zoran Đerić izjavio je na konferenciji za novinare da je ovogodišnji salon osmišljen kao velika biblioteka, u kojoj će pisci, izdavači i čitalačka publika imati priliku da se upoznaju i razmene mišljenja i iskustva.

U okviru sajma je organizvana knjuževna manifestacija "Dani Laze Kostića", a tu su i susreti sa najznačajnijim srpskim savremenim piscima i dobitnicima prestižnih književnih nagrada: Vidom Ognjenović, Draganom Velikićem, Miletom Prodanovićem, Miroslavom Josićem Višnjićem...

Na Izložbi umetnosti "Art edžpo", posetioci su mogli da vide tri velike izložbe, kao i oko 800 dela umetnika iz Srbije, Slovenije i Holandije.

Posebno značajne su ekskluzivne izložbe "Od Pikasa do Marine Abramović", presek savremene likovne umetnosti, "Pariz u Novom Sadu" sa delima umetnika iz Srbije koji žive i rade u Francuskoj i izložba dosadašnjih dobitnika nagrade "Sava Šumanović".

Prema rečima jednog od suorganizatora manifestacije ''Art edžpo'' Save Stepanova, ovogodišnja izložba je bila prilika da posetioci neka od umetničkih dela vide prvi put, s obzirom na to da mnoga potiču iz privatnih kolekcija. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moskvičem do pakla
Drama “Moskvičem do pakla” građena je na autentičnoj priči o mladiću koji je u saobraćajnoj nesreći izgubio devojku....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Muzički program festivala Cinema City

Na festivalu Cinema City koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu svakodnevno će se održavati brojna muzička deša...

Plitvice

Plitvice, Indjija...

Fusion bina na Exit-u

Seun Kuti & Egypt 80, Edo Maajka, Obojeni program, Kamp!...