Početna » Bili Smo » Ostalo »

Karting vraća osmeh

 
Karting vraća osmeh
Ostalo | dodato 28.04.2009.
Detalji

Mesto održavanja: Autokomerc Karting Centar, Beograd
Vreme održavanja: 27. april 2009. god.

 
 

Trudimo se da u ovom teškom vremenu pomognemo koliko možemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pre početka trke, dečaci i devojčice zagrevali su se u ritmu muzike dok su njihovi navijači zauzimali mesta na tribinama.
Na prostoru Autokomerc Karting Centra, deca bez roditeljskog staranja iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine, uživala su u međusobnom takmičenju u karting vožnji. U okviru akcije "Krug prijatelja", koju je pokrenuo njihov domaćin, oko trideset štićenika doma na ovaj način nagrađeno je za dobro vladanje i ujedno dobilo podstrek da budu primer svojim vršnjacima.

Na ovaj način, ovim malim doprinosom, želeli smo deci da otvorimo vrata svog srca i Autokomerc Karting Centra, i na taj način vratimo osmeh na njihovo lice, da bar na trenutak zaborave svoje svakodnevne brige - objasnio je Rajko Đurđević, direktor Autokomerc Centra Aerodrom.

Pre početka trke, dečaci i devojčice zagrevali su se u ritmu muzike dok su njihovi navijači zauzimali mesta na tribinama. Oko pedeset štićenika doma, provelo je divan prolećni dan, vozeći karting i takmičeći se sa svojim drugarima. Uz osmeh, igru i druženje, viđene su do kraja neizvesne i zanimljive trke, pune preokreta i adrenalina.

Danas smo svi pobednici! Ovakvih i sličnih akcija treba da bude mnogo više, jer se deca rado odazivaju, objasnila je Ana Kalajdžić jedna od zaposlenih, Zavoda za vaspitanje dece i omladine.

Svi slavni vozači Formule 1, počeli su kao deca, od vožnje kartinga. Autokomerc Karting Centar najmlađima omogućava da sami ostvare svoj san vozeći pravi sportski auto. Ovaj centar deci koja su starija od osam godina daje mogućnost da uživaju u karting vožnji na stazi za profesionalce, dugačkoj 803 metara sa 18 krivina koje treba savladati.

Ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje, da se priključe ovoj inicijativi, i da zajedno napravimo jedan veliki "Krug prijatelja" u kojem će sve biti lakše i lepše – dodao je gospodin Đurđević.

Prihvatilište sa Prihvatnom stanicom ima tradiciju dugu 50 godina kao ustanova socijalne zaštite, od posebnog značaja za grad Beograd. Davne 1958. godine grad Beograd je osnovao i formirao Prihvatilište, a sve u cilju adekvatne zaštite dece i omladine, kojoj je urgentna pomoć neophodna. Sada se nalaze u sklopu Zavoda za vaspitanje dece i omladine i funkcioniše kao organizaciona jedinica Zavoda.



Pogledaj i:

bili smo

,

autokomerc

,

karting

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Havana klub u Magacinu I deo

U klubu magacin održana je prezentacija sa predavanjem o postanku kubanskog ruma, proizvodnji, prodaji, pakovanju i kubanski...

Deseti rođendan Peugeot-a 206

Kompanija Verano Motors proslavila je danas 10-ti rođendan najpopularnijeg Peugeot-ovog modela svih vremena sa brojem 206. ...

Ford Models Super Model of the World

U salonu "Grand motors" na Novom Beogradu u prisustvu brojnih zvanica 30. novembra održan je izbor za "Ford Models Super Mod...