Početna » Bili Smo » Ostalo »

Novi direktor Telenora za Srbiju

 
Detalji

Mesto održavanja: zgrada Telenora, Beograd
Vreme održavanja: 11. mart 2009. god.

 
 

Ćel Morten Jonsen postavljen je za novog izvršnog direktora Telenora u Srbiji, umesto Stajn Erika Velana, koji je kandidat za izvršnog direktora nove Telenorove kompanije u Indiji. Jonsen preuzima kompaniju 16. marta ove godine.

Novi direktor počeo je da radi za Telenor 2000. godine kao direktor za projekte Telenorovog međunarodnog centra.
Ćel Morten Jonsen (41) bio je na čelu Telenora u Rusiji od 2006. godine. Za više od 15 godina rada u različitim industrijskim granama, stekao je bogato međunarodno iskustvo. Ima nekoliko visokih menadžerskih i direktorskih funkcija, uključujući i članstvo u Savetu direktora kompanije VimpelCom i Izvršnom savetu direktora Udruženja evropskih kompanija u Rusiji.

„Polaskan sam i srećan što mi je ukazano poverenje da dalje unapređujem ovu izvanrednu kompaniju, svestan ogromnog uspeha koji je moj prethodnik Stajn Erik već postigao. Znam da su korisnici u Srbiji navikli da od Telenora dobijaju najbolji kvalitet mreže i inovativne usluge. Ispunjavanje tih i još većih očekivanja biće moj prioritet. Učiniću sve da uprava i zaposleni u Telenoru zadrže jaku poziciju koju naša kompanija ima na tržištu Srbije,“ rekao je Jonsen.

Novi direktor počeo je da radi za Telenor 2000. godine kao direktor za projekte Telenorovog međunarodnog centra. Postao je član Saveta direktora kompanije Golden telecom decembra 2003, i bio je predsednik izvršnog tela kompanije od februara 2004. do prodaje VimpelComu, februara 2008. Postavljen je na mesto potpredsednika Telenora za centralnu i istočnu Evropu kada je ta jedinica osnovana, početkom 2006. godine. Član je Saveta direktora VimpelComa od juna 2007. Govori engleski, ruski i nemački.

"Drago mi je da je Ćel Morten Jonsen prihvatio ovu poziciju i želim mu srdačnu dobrodošlicu u Srbiju. Poslednje dve i po godine su obogatile moje iskustvo, i profesionalno i lično. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli da se tako osećam i podstičem ih da nastave ovaj odličan posao sa Jonsenom na čelu kompanije", kaže Stajn-Erik Velan, koji je nominovan za generalnog direktora kompanije Unitech Wireless, mobilnog provajdera u Indiji. On napušta Telenor u Srbiji, na čijem je čelu bio od početka rada kompanije, avgusta 2006. godine.

"Veoma smo zadovoljni što je Ćel Morten Jonsen, menadžer sa velikim znanjem i iskustvom, prihvatio vodeću poziciju u Telenoru u Srbiji, i želimo mu sve najbolje. Njegovo veliko zalaganje u Rusiji znatno je doprinelo tome da sada velik deo javnosti zna za Telenor i da naša kompanija tamo uživa ugled. Takođe, koristim se ovom prilikom da se zahvalim Stajn Eriku Velanu na vanredno dobro obavljenom poslu i doprinosu razvoju ove kompanije u Srbiji. On sada napušta Srbiju pošto je prihvatio još veće izazove, prihvatajući kandidaturu za mesto direktora naše nove kompanije u Indiji", kaže Jan Edvard Tigesen, izvršni potpredsednik Telenor grupe i šef operacija za centralnu i istočnu Evropu.

Ćel Morten Jonsen preuzima kompaniju koja se, pod Velanovim rukovodstvom, pozicionirala kao drugi po veličini mobilni operator u Srbiji, sa mrežom vrhunskog kvaliteta i punim spektrom inovativnih usluga, i kao jedna od vodećih srpskih kompanija u oblasti marketinške komunikacije i korporativne društvene odgovornosti.

Ule Bjorn Šulsta zameniće Ćela Mortena Jonsena na čelu Telenora u Rusiji.Pogledaj i:

telenor

,

beograd

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Čajanka sa kraljicom Natalijom
Muzej Dom Jevrema Grujića, Turistička organizacija Beograd i Udruženje turističkih vodiča Srbije predstavili su najnoviji program......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

10. ”WEDDING WEEKEND”

10. jubilarni međunarodni ”SAJAM VENČANICA, ZLATARSTVA I LEPIH STVARI” poznatiji kao ”WEDDING WEEKEND”...

Nebojša Joksimović - Predmeti

Predmeti dolaze od nekud i odlaze negde, ako smo otišli predaleko moramo se vratiti.
...

Telenor poklanja damama nakit

Prsten u duginim bojama ili zvončica sa kristalnim nežno roze krilima, zagasitocrveno srce ili pufnasta pahuljica sa belom ...