Početna » Bili Smo » Ostalo »

Poseta predsednika Intela Beogradu

 
Detalji

Mesto održavanja: OŠ "Jovan Miodragović", Beograd
Vreme održavanja: 6. mart 2009. god.

 
 

Zajedno sa gradonačelnikom Beograda, Draganom Đilasom i drugim predstavnicima lokalne vlasti, Baret je bio u prilici da čuje đake kako prepričavaju svoja veoma pozitivna iskustva stečena ovim jedan-na-jedan projektom e-učenja.

Intel je donirao 30 "classmate" računara. "Classmate" računar je pristupačan, potpuno opremljen, kompaktan i robustan laptop za učenike, dizajniran tako da promoviše interaktivno i saradničko učenje među učenicima i profesorima.
U Beogradu je 6. marta 2009. godine boravio predsednik Intela, Craig Barrett koji je lično posetio školu "Jovan Miodragović" u Beogradu, stekavši uvid u prve rezultate napora kompanije Intel da uveća stepen korišćenja računara u učionicama. Baret je imao susret i sa predsednikom Tadićem i ministrima Đelićem, Dinkićem i Matićevom.

Predsednik Intel Korporacije, Kreg Baret (Craig Barrett) rekao je da će njegova kompanija nastaviti i uvećati napore koje ulaže zajedno sa Vladom Republike Srbije kako bi se podstakao ekonomski razvoj kroz unapređenje obrazovanja i kompjuterske pismenosti u zemlji.

"Obrazovanje je bezgranično važno za decu u Srbiji, kao i za mlade ljude širom sveta", rekao je Baret. "Projekti e-učenja kakve vidimo ovde menjaju izgled budućnosti Srbije pomažući zasnivanje ekonomskog sistema na osnovama znanja i obrazovanja."

Baret je lično, tokom posete školi "Jovan Miodragović" u Beogradu, stekao uvid u prve rezultate napora kompanije Intel da uveća stepen korišćenja računara u učionicama. Zajedno sa predstavnicima lokalne vlasti, Baret je bio u prilici da čuje đake kako prepričavaju svoja veoma pozitivna iskustva stečena ovim jedan-na-jedan projektom e-učenja.

Intel je donirao 30 "classmate" računara. "Classmate" računar je pristupačan, potpuno opremljen, kompaktan i robustan laptop za učenike, dizajniran tako da promoviše interaktivno i saradničko učenje među učenicima i profesorima.Pogledaj i:

intel

,

beograd

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izložba BEOGRAD: NEMESTA

Kao jedan od segmenata projekta Konkretni prostori koji se bavi ulogom industrijskog nasleđa u definisanju urbanog i kulturn...

Promocija tajlandske kuhinje - Ginger

Nakon upoznavanja sa čarima i specijalitetima dalekoistočnih kuhinja kroz svoju redovnu ponudu, restoran Ginger i ove jesen...

GNR - lista pesama

Jedan od najlegendarnijih hard rock bendova, Guns 'N' Roses, sviraće u Beogradskoj areni 23. septembra, preko dva i po sata....