Početna » Bili Smo » Ostalo »

Karneval brodova 2008

 
Karneval brodova 2008
Ostalo | dodato 01.09.2008.
Detalji

Vreme: 30. avgust
Mesto: Savsko pristaniste, Beograd

 
 

Nešto potpuno drugačije, Beogradski karneval brodova pod motom "Svi na reke", održan je 30. avgusta, po peti put na Savskom pristaništu.

Karneval na vodi, osim u Beogradu, koji je jedinstvena priča, jer karnevalske grupe nastupaju na specijalno izrađenim pontonima, ne postoji nigde.
Beograd je na Savi i Dunavu i ove godine bio domaćin karnevalskim grupama iz nekoliko zemalja, kao i iz gradova naše zemlje. Pored karnevalske povorke, na novobeogradskoj strani obale Save, kod Brankovog mosta, i ove godine je organizovan dečji karneval, koji je obeležio početak programa.

Karneval na vodi, osim u Beogradu, koji je jedinstvena priča, jer karnevalske grupe nastupaju na specijalno izrađenim pontonima, ne postoji nigde. Ove godine je prisustvavalo oko 30 brodova i oko 15 karnevalskih grupa .

Interesantno je to sto je svaka karnevalska grupa imala naziv svoje maske i pesmu s kojom nastupa. Cilj je bio da karnevalske grupe na pontonima (dimenzija 11 x 5 metara) na reci obiđu krug pored desne i leve obale Save, tako da posetioci mogu da vide maske i nastup. Pored karnevalskih grupa, učestvovala su plovila iz beogradskih marina, koja su takođe specijalno ukrašena, s veselim karnevalskim posadama.

Na Savi, od Brankovog mosta do ušća u Dunav, zaplovila su bela jedra jedriličarskih beogradskih klubova, a program je nastavljen učešćem veslačkih i kajakaških klubova. Brzinu, snalažljivost i umeće prikazali su skijaši na Savi. Poseban deo programa i atraktivnost ovom karnevalu dali su džet ski vozači, koji su svojim atrakcijama gledaoce ostavili bez daha. Ove godine, kao i prethodne, nije bilo žirija.
 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Brod caffe

Caffe Brod usidren je na ovom mestu od 2000. godine. Ležerno uređen, dobar je za opuštanje uz piće i mornarske priče. Pr...

Brod u boci

Otkrijte lepotu jedrenjaka zarobljenih u staklu...

Piratska Vožnja Brodom

Skup grupe u 08:15 na pristaništu nizvodno od hotela "JUGOSLAVIJA", na splavu " HRABRO SRCE ". ...