Početna » Bili Smo » Ostalo »

Otvaranje filmskog festivala u Sopotu

 
Detalji

Mesto održavanja: Sofest, Sopot
Vreme održavanja. 1 - 5. jul 2008. god

 
 

Kao što je i najavljeno gosti - reditelji i glumci na manifestaciju su došli u oldtajmerima, a Biljana Krstić i grupa "Bistrik" po otvaranju festivala održali su koncert.

Ko će biti dobitnik ovogodišnje "Velike statuete Sofest" i drugih priznanja odlučiće žiri koji će činiti zagrebačka glumica i producentkinja Sanja Vejnović, glumac Slavko Štimac i reditelj i dramaturg Miroslav Momčilović.
U Centru za kulturu u Sopotu 1. jula 2008. godine otvoren je 37. filmski festival Sofest na kome će biti prikazana filmska ostvarenja u poroteklih godinu dana.

Festival je otvorio film reditelja Stefana Arsenijevića "Ljubav i drugi zločini". U sali Centra za kulturu u narednim danima biće prikazano devet filmova, a ko će biti dobitnik ovogodišnje "Velike statuete Sofest" i drugih priznanja odlučiće žiri koji će činiti zagrebačka glumica i producentkinja Sanja Vejnović, glumac Slavko Štimac i reditelj i dramaturg Miroslav Momčilović.

Gosti ove manifestacije biće i producenti iz Velike Britanije i Rumunije Nik Pauel i danijel Burlak koji će sa našim predstavnicima razgovarati o mogućnosti produkcije i koprodukcije filmova. takođe u okviru festivala biće održana i izložba fotogtrafija i plakata koja je posvećena godišnjici rada reditelja Miomira Stamenkovića.Pogledaj i:

bili smo

,

sofest

,

sopot

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Fanta karneval

Razigrane samba igračice, FANTAstični Fanta World karavan i novi, FANTAstični ukus Fante World Ananas u subotu, 5. jula, ...

Žurka u Amarone caffe-u

Uživajte u galeriji fotografija!...

Džoker na EXIT 08 festivalu!

Za vreme trajanja EXIT festivala, Petrovaradinsku tvrđavu posetila je i armija neuobicajenih posetilaca!...