Početna » Bili Smo » Ostalo »

Otvaranje filmskog festivala u Sopotu

 
Detalji

Mesto održavanja: Sofest, Sopot
Vreme održavanja. 1 - 5. jul 2008. god

 
 

Kao što je i najavljeno gosti - reditelji i glumci na manifestaciju su došli u oldtajmerima, a Biljana Krstić i grupa "Bistrik" po otvaranju festivala održali su koncert.

Ko će biti dobitnik ovogodišnje "Velike statuete Sofest" i drugih priznanja odlučiće žiri koji će činiti zagrebačka glumica i producentkinja Sanja Vejnović, glumac Slavko Štimac i reditelj i dramaturg Miroslav Momčilović.
U Centru za kulturu u Sopotu 1. jula 2008. godine otvoren je 37. filmski festival Sofest na kome će biti prikazana filmska ostvarenja u poroteklih godinu dana.

Festival je otvorio film reditelja Stefana Arsenijevića "Ljubav i drugi zločini". U sali Centra za kulturu u narednim danima biće prikazano devet filmova, a ko će biti dobitnik ovogodišnje "Velike statuete Sofest" i drugih priznanja odlučiće žiri koji će činiti zagrebačka glumica i producentkinja Sanja Vejnović, glumac Slavko Štimac i reditelj i dramaturg Miroslav Momčilović.

Gosti ove manifestacije biće i producenti iz Velike Britanije i Rumunije Nik Pauel i danijel Burlak koji će sa našim predstavnicima razgovarati o mogućnosti produkcije i koprodukcije filmova. takođe u okviru festivala biće održana i izložba fotogtrafija i plakata koja je posvećena godišnjici rada reditelja Miomira Stamenkovića.Pogledaj i:

bili smo

,

sofest

,

sopot

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Džoker na EXIT 08 festivalu!

Za vreme trajanja EXIT festivala, Petrovaradinsku tvrđavu posetila je i armija neuobicajenih posetilaca!...

Izložba: Antički Kosmaj

U sredu, 24. juna, će u Galeriji Centra za kulturu Sopot svečano biti otvorena izložba Antički Kosmaj koju zajednički re...

Partibrejkersi na Trenchtown festivalu

Na ovogodišnjem muzičkom festivalu Trenchtown između ostalih nastupiće Partibrejkers, TBF, Zemlja gruva, Sopot i FC Apatr...