Početna » Bili Smo » Ostalo »

64. Međunarodni beogradski sajm knjiga

 
Detalji

Beogradski sajam,
Bulevar vojvode Mišića 14,
11000 Beograd

www.sajam.rs

 
 

Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“.

U nedelju 20. oktobra 2019. godine, fanfare su označile početak 64. Beogradskog međunarodnog sajma knjiga, najreprezentativnije i najposećenije književne i uopšte kulturne manifestacije u ovom delu Evrope. Zemlja počasni gost ove godine je Arapska Republika Egipat.

Ovogodišnji Sajam knjiga svečano je otvorio srpski pisac i jedan od kulturnih orijentira na ovim prostorima Milovan Vitezović.

Svoju besedu započeo je istinom da „Na početku beše reč. I reč beše Bog.“

U ime zemlje počasnog gosta Sajma knjiga – Arapske Republike Egipat – izlagačima, gostima i posetiocima obratio se dr Haitam al Aj Ali, predsednik Generalne egipatske organizacije za knjige i direktor velikog Međunarodnog sajma knjiga u Kairu.

U svečanom programu otvaranja Sajma knjiga učestvovali su voditelji, glumci...

Pod sloganom „Pismo=Glava“, Sajam knjiga održava se na više od 30.000 m2 sajamskog prostora, uz učešće oko 500 direktnih izlagača, od kojih oko 60 inostranih, iz dvadesetak zemalja sa četiri kontinenta.

Brojni inostrani gosti, pisci, prevodioci i izdavači su na ovogodišnjem Sajmu knjiga učinili čast organizatorima i ljubiteljima književnosti u Srbiji. Gosti ovogodišnjeg sajma bio je Dejvid Van iz SAD, Nermin Jildirim iz Turske, Sergej Šargunov iz Rusije i Laura Sintija Černjauskajte iz Litvanije.

Tokom osam sajamskih dana organizovano je čak 667 sajamskih programa i promocija posvećenih mnogim temama koje su u najneposrednijoj vezi sa izazovima aktuelnog trenutka domaće izdavačke produkcije i značajnim jubilejima.

Za četvrtak 24. oktobra planiran je tradicionalni Školski dan, namenjen organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora.

U okviru 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga dodeljene su i nagrade i ocenjena godišnja izdavačka produkcija u više kategorija.

Počev od 23. zaključno sa 27. oktobrom na Beogradskom sajmu je održan i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava (hale 2B i 3A) i Sajam informisanja, komunikacija i marketinga „Media market“ (hala 3).

Pojedinačna ulaznica koštala je 250 dinara; cena kolektivne ulaznice tokom Školskog dana, kao i svih ostalih dana trajanja Sajma knjiga, iznosila je 150 dinara. Cena parkinga bila je 150 dinara po započetom satu. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Slobodan Trkulja priprema spektakl

Slobodan Trkulja & Balkanopolis se već uveliko spremaju za nastup u Beogradskoj Areni gde će 20 maja nastupiti u revijalnom...

Koncert studenata orgulja

Početkom novembra 2010, Zbirka muzičkih instrumenata Muzeja nauke i tehnike dobila je izuzetno vredan eksponat....

Mozaici Gamzigrada

U petak, 30. januara, u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu biće otvorena izložba koja će na najslikovitiji način predsta...