Početna » Bili Smo » Ostalo »

Sajam turizma

 
Sajam turizma
ARHIVA
Ostalo | dodato 07.03.2015.
Detalji

Beogradski sajam
Bul. vojvode Mišića 14
1000 Beograd
Srbija

 
37. Sajam turizma37. Sajam turizma37. Sajam turizma37. Sajam turizma37. Sajam turizma37. Sajam turizma37. Sajam turizma37. Sajam turizma37. Sajam turizma37. Sajam turizma37. Sajam turizma
 

Pošto je za četiri dana okupio 70 hiljada posetilaca, od kojih je pet hiljada došlo iz inostranstva, za Sajam turizma se s pravom može raći da je tih dana bio „centar sveta“ i da je vodeća sajamska turistička manifestacija u regionu.

37. Sajam turizma održan je na Beogradskom sajmu od 19. do 22. februara 2015. godine.
Kao i svake godine, Sajam turizma održan je istovremeno sa još tri manifestacije koje su „zaokružile“ srpsku nacionalnu turističku ponudu – Sajam vina, Sajam ugostiteljski-turističke opreme HORECA i Sajam suvenira.

Ovogodišnja, 37. beogradska turistička smotra prevazišla je sve prethodne manifestacije. Uz odličnu organizaciju, bogat sadržaj, brojna prateća dešavanja, značajan komercijalni efekat i rekordnu posećenost, Sajam turizma s razlogom nosi oznaku prestižne manifestacije, na kojoj se promovišu najlepše vrednosti brojnih naroda i njihovih kultura.

Više od 1.100 izlagača iz 50 zemalja sveta predstavilo je svoju turističku ponudu, kulturu i običaje, vina i specijalitete. U tako bogatoj ponudi bilo je „za svakoga po nešto“. Poslovni posetioci na Sajmu su pronalazili nove partnere, ugovoreni su mnogi poslovi, potpisani različiti ugovori i sporazumi. Široka publika mogla je da ima samo jednu „zamerku“ – za koji aranžman se odlučiti kada se na jednom mestu, uz velike popuste i pogodnosti prilikom plaćanja, nude sve svetske destinacije.

Sajam turizma pozicionirao je Srbiju kao značajnu turističku destinaciju i jedinstveni kutak Evrope sa bogatim etnološkim nasleđem, prirodnim potencijalima i kulturnim bogatstvom. Kroz brojne programe i prezentacije Srbija je predstavljena kao zemlja pogodna za investiranje, poslovne susrete, kongrese i seminare, ali i za obilazak, odmor, rekreaciju i oporavak, adrenalinske avanture, šoping i zabavu.

Prezentacije, promocije, konferencije, prateći programi i kosmopolitski duh učinili su Beograd, Beogradski sajam i Sajam turizma centrom sveta. Pored poslovnih posetilaca i široke publike, sve što se dešavalo na Sajmu izazvalo je i veliku medijsku pažnju. Akredivano je oko hiljadu novinara iz zemlje i inostranstva - Rusije, Turske, Slovačke, Mađarske, Kine, Holandije, Nemačke, Kanade, Hrvatske, BIH, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske, Irana…

Ovogodišnji Sajam turizma završen je 22. februara, a već počinju pripreme za naredni. Nije rano, pošto i sledeće godine želimo da obaramo rekorde i da 38. Međunarodni sajam turizma 2016. organizujemo tako da prevaziđe ovogodišnje, izuzetne rezultate. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Najbolja Sremska vina

„Zekin salaš“, restaurirano paorsko domaćinstvo u Krčedinu, je od prošle godine bogatiji za još jedan sadržaj: prv...

Beotruck 08

Međunarodni salon komercijalnih vozila BEOTRUCK 08, jedan od tri specijalizovana salona komercijalnih vozila u svetu, sa lis...

57. Međunarodni sajam tehnike

Za industrijski napredak svake zemlje važni su savremeni tehnički i tehnološki proizvodi....