Početna » Bili Smo » Ostalo »

Sajam tehnike

 
Sajam tehnike
ARHIVA
Ostalo | dodato 12.05.2014.
Detalji

Beogradski sajam

 
Sajam tehnikeSajam tehnike 2014.
 

Najveći sajam te vrste u ovom delu Evrope, 58. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, otvoren je u velelepnoj hali 1 na Beogradskom sajmu, uz prisustvo mnogobrojnih visokih gostiju, posetilaca, izlagača i drugih učesnika.

Paralelno sa Sajmom tehnike prvi put je organizovana specijalizovana sajamska izložba BizIT, posvećena poslovnoj primeni informaciono-komunikacionih tehnologija.
Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija svečano je otvorio ovogodišnji Sajam tehnike.

Posle ceremonije otvaranja, gosti su obišli sajamski prostor i upoznali se sa nekima od preko 500 domaćih i stranih, direktnih i indirektnih izlagača i drugih učesnika iz dvadesetak zemalja, koji, u okviru izlagačkog i stručnog pratećeg programa, predstavljaju savremene tehnologije i inovativne proizvode i projekte iz oblasti elektroenergetike, elektronike, automatizacije, robotike, telekomunikacija, procesne tehnike, logistike, materijala, energetske efikasnosti, alternativnih i obnovljivih izvora enerije, ICT-a, korporativnog softvera i dr.

Nedelja na Beogradskom sajmu posvećena je modernizaciji, inovacijama i savremenim trendovima, jer se od 12. do 16. maja održava 58. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća. Pod sloganom „Korak u budućnost“ u halama 1, 1a, 2, 2a, 2b, 2c, 3, 3a i 4 predstavilo se više od 500 izlagača iz Srbije i još 16 zemalja - Slovenije, Češke, Turska, Hrvatske, Italije, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Austrije, Poljske, Mađarske, SAD, Švajcarske, Tajvana (Narodne Republike Kine), Rusije, Makedonije i Bugarske.

Okosnicu sajamske postavke ovog verovatno najznačajnijeg regionalnog razvojno-tehnološkog događaja čini Integra - izložba alata, procesne tehnike, robota, softvera i komunikacionih linija neophodnih u jednom proizvodnom procesu 21. veka. Smeštena je u hali 1 i nudi sve: od komponenti i modula za fleksibilnu automatizaciju, elektronskih mernih instrumenata i uređaja i industrijskih robota, preko numerički upravljanih mašina (CNC), obradnih i mernih centara, pa do opreme i softvera za projektovanje primenom računara - CAD/CAM ili softvera za planiranje i upravljanje proizvodnjom (ERP).

Sektor elektroenergetike uključuje opremu i uređaje za proizvodnju i distribuciju električne energije, merenje i izvore napajanja, instalacije, rasvetu za poslovne i stambene prostore, energetsku, industrijsku i kućnu elektroniku i sl.

Veoma značajna oblast klimatizacije, grejanja i hlađenja posvećena je štednji, korišćenju obnovljivih izvora energije i zaštiti životne sredine.

Zastupljene su i druge oblasti - telekomunikacije, merna oprema, procesna tehnika, logistika i transport, materijali, oprema za profesionalne i naučne svrhe, naučno-tehnička literatura.

Paralelno sa Sajmom tehnike prvi put je organizovana specijalizovana sajamska izložba BizIT, posvećena poslovnoj primeni informaciono-komunikacionih tehnologija. Beogradski sajam ovu izložbu organizuje u partnerstvu sa izdavačkom kućom PC Press, uz direktnu podršku Privredne komore Srbije i svetskih kompanija Google i Microsoft.

Pored pojedinačnih izlagača, posetiocima sajma predstavljene su i dve nacionalne izložbe - Češke Republike, koja okuplja 12 izlagača iz svih tehničko-tehnoloških sektora, i Slovenije, koja će ponuditi eksponate čak 25 firmi i institucija.

Već tradicionalno na Sajmu tehnike grupno se predstavljaju i neke komorske i cehovske organizacije. Ovog puta to će sa svojim izborom izlagača biti Privredna komora Beograda i Regionalna privredna komora Valjeva.

Izlagači su najavili više od 100 tehničko-tehnoloških novosti i inovacija, od kojih će polovina biti premijerno predstavljena.

Spektar inovativnih rešenja pokriva najrazličitije sektore - od alata i CNC mašina (numerički upravljane mašine), preko mernih tehnologija, automatike i robota različitih namena, pa do industrijskog i ERP (Enterprise Resource Planning - planiranje resursa u korporacijama) softvera.

SERVISNE INFORMACIJE
Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne 200, a za đake i studente stručnih tehničkih škola 150 dinara. Za parkiranje putničkih automobila plaća se 100 dinara po satu.
Radno vreme Sajma tehnike je od 10 do 18 časova. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Sajam čokolade 2009

U beogradskom Sava Centru je po prvi put u našoj zemlji, od 27. do 29. novembra 2009. godine, održan Beogradski Salon Slatk...

27. Beogradski Jazz Festival

Dom omladine Beograda, za 27. Beogradski Jazz Festival najavljuje koncerte vrhunskih majstora džeza. Oni će nastupati u okv...

Cheikh Lo 30.10 u Domu omladine

Cheikh Lo, jedan od najvećih africkih muzičara disidenata, vrhunski pevač i tekstopisac, prepoznatljiv gitarista, perkusio...