Početna » Bili Smo » Ostalo »

35. Međunarodni sajam turizma

 
35. Međunarodni sajam turizma
ARHIVA
Ostalo | dodato 20.02.2013.
Detalji

Radno vreme:

četvrtak, 21. februar od 10 do 18 časova
petak i subota, 22. i 23.februar od 10 do 19 časova
nedelja, 24. februar od 10 do 17 časova

 
 

Na Beogradskom sajmu su počela četiri međunarodna sajma - turizma, vina, hotelsko ugostiteljske opreme i suvenira. Ove manifestacije, kojima praktično počinje prolećna sajamska sezona, traju do nedelje, 24. februara, a održavaju se na 15000 m2.

Nemačka je ovogodišnja „zemlja partner“, a „Regija partner“ ove godine je Budva.
„Putovanja u srcu“ je moto ovogodišnjeg, 35. Sajma turizma, na kome se predstavilo više od hiljadu izlagača iz 46 zemalja sveta. Turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata posetiocima su ponudili aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

Posetioci Sajma imaće priliku da na jednom mestu dobiju sve informacije o trenutnoj i turističkoj ponudi za predstojeću sezonu, od najpovoljnijih „first minute“ ponuda, preko ideja za spa vikende, skijanje, obilazak egzotičnih i zanimljivih gradova, luksuznih destinacija, specijalnih putovanja. Učesnici će detaljnije predstaviti i kongresni turizam, kao i sve domaće destinacije.

Zanimljivo je da je Nemačka, ovogodišnja „zemlja partner“, prošle godine prvi put predstavila svoju bogatu turističku ponudu na Beogradskom sajmu turizma, što je bilo dovoljno da prepozna potencijal ovog tržišta i odluči se za partnerstvo već u sledećem nastupu. Reč je o zemlji koja spada u vodeće destinacije u oblasti kulturnog turizma u Evropi.

„Regija partner“ ove godine je Budva, najposećenija destinacija i središte crnogorskog primorja. Na budvanskoj rivijeri, dugoj preko 20 kilometara, nalazi se 17 prelepih plaža.

Svoju egzotičnu turističku ponudu prvi put će predstaviti Kuba, a od dalekih destinacija videćemo brazilsku i indonežansku ponudu. Među učesnicima su i zemlje koje tradicionalno promovišu svoje atraktivne destinacije – Turska, Grčka, Egipat, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Bugarska.

Izlagački koncept: U hali 1 nalaze se turističke agencije, inostrane turističke organizacije, zemlja partner Nemačka, inostrani izlagači, nacionalne avio kompanije. Deo ovog programa biće i u hali 1a. U hali 2, na nivou A, osim turističkih agencija, svoju poslovnu ponudu predstaviće osiguravajuće kuće, fakulteti i više škole iz oblasti turizma i ugostiteljstva. Hala 3 rezervisana je isključivo za ponudu domaćih turističkih agencija. U hali 4 turističke organizacije predstaviće domaći turizam – planine, banje, jezera, salaše, regione, sela, gradove i opštine.

Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, HOREKA, 9. po redu, pruža priliku kompanijama koje se bave proizvodnjom i distribucijom ove opreme da predstave najnoviji asortiman svojih proizvoda.

Turistička organizacija Srbije u hali 3 organizuje 8. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“. Ova manifestacija se već tri godine održava u okviru Sajma turizma i doprinosi promociji turizma Srbije kroz autentične proizvode ovog podneblja.

U istom terminu sa ove tri manifestacije organizuje se i 4. Međunarodni sajam vina BEOWINE 2013.

Svečano otvaranje 35. MST bilo je u četvrtak, 21. februara u 11 časova, na galeriji hale 4 Beogradskog sajma.

Radno vreme:
četvrtak, 21. februar od 10 do 18 časova
petak i subota, 22. i 23.februar od 10 do 19 časova
nedelja, 24. februar od 10 do 17 časova

Cena pojedinačnih ulaznica je 300 dinara, a ulaznice za grupne posete koštaju 150 dinara. Parking se plaća 200 dinara na sat.Pogledaj i:

sajam turizma

,

sajam

,

beowine

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

U Hanoveru predstavljena čuda

U Hanoveru predstavljeno je mnogo zanimljivih dostignuća, robot Lola, elektromobil, ekološki cement......

Sajam ugostitelja i hotelijera

Završetak procesa privatizacije hotela i izgradnja novih u Srbiji koji se očekuje u narednih nekoliko godina kao i neophodn...

48. Međunarodni salon privrednih vozila

Međunarodni salon privrednih vozila i prateće opreme BEOTRUCK, najstarija zvanična međunarodna izložba drumskih vozila u...