Početna » Bili Smo » Ostalo »

Narodnog pozorište i Telenor fondacija

 
Narodnog pozorište i Telenor fondacija
ARHIVA
Ostalo | dodato 31.10.2011.
Detalji

Vreme dešavanja: 27. oktobar 2011. godine

 
 

Zahvaljujući strateškoj saradnji između Narodnog pozorišta i Telenor fondacije, jedna od najvažnijih kulturnih institucija u Srbiji postaje dostupna osobama sa invaliditetom.

Partnerstvo je uspostavljeno po ugledu na dugoročnu saradnju koju Telenor ima sa Narodnim pozorištem u Oslu i Teatrom Boljšoj u Rusiji.
Jedan od ciljeva partnerstva je i promovisanje umetnika i pozorišnih radnika koji nisu na sceni i pod reflektorima, ali su jednako važni.

Protokol o saradnji potpisali su Božidar Đurović, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu i Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji i predsednik UO Telenor fondacije.

“Kvalitetna, ciljana i društveno odgovorna podrška Telenor fondacije nam mnogo znači, jer je za Narodno pozorište, koje je simbol kulturnog identiteta Srbije, bitno da bude dostupno svim zaljubljenicima u pozorišnu umetnost, među kojima su i naši sugrađani sa invaliditetom”, kaže Božidar Đurović, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu.

″Izuzetno smo ponosni na saradnju sa jednom od najznačajnijih kulturnih institucija u Srbiji. Partnerstvo je uspostavljeno po ugledu na dugoročnu saradnju koju Telenor ima sa Narodnim pozorištem u Oslu i Teatrom Boljšoj u Rusiji. Telenor fondacija, koja od svog osnivanja ulaže u razvoj kulturne i umetničke produkcije, i ovim partnerstvom želi da promoviše i sačuva srpsko nacionalno blago“, kaže Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Prvi zajednički projekat sproveden je u junu ove godine kada je zahvaljujući podršci Fondacije, sala Velike scene dobila opremu za audiodeskripciju. Time je Narodno pozorišt postalo prvo u regionu u kome slepi i slabovidi mogu da prate pozorišne predstave. Uz pomoć ovih bežičnih slušalica, posetioci sa oštećenim vidom dobijaju koncizna objašnjenja dešavanja i zvuk sa bine. Telenor fondacija će pomoći instalaciju ovih uređaja i u sali scene “Raša Plaović”. Tokom renoviranja ove scene biće sagrađeni i toaleti prilagođeni osobama sa invaliditetom.

U okviru saradnje sa Narodnim pozorištem, Telenor fondacija će podržati i izradu foto-monografije pozorišta, koja će na jedinstven način predstaviti umetnike ove institucije i time doprineti unapređenju i bogaćenju kulturnog stvaralaštva Narodnog pozorišta. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

HTC Explorer - "pametniji" telefon

"Pametni" telefon Explorer, korporacije HTC, biće dostupan kupcima u Evropi, Africi, Aziji i na Bliskom Istoku od četvrtog ...

Tajči ponovo u Beogradu!

Ikona pop muzike, Tajči, održaće u utorak, 24. maja u 12.30h (VIP salon Beogradske arene, ulaz Istok 104 od 12h) po prvi p...

Bazen bez vode

Kao dramski pisac, naučio sam da je saradnja korisna. Neke drame vam tek tako padnu na pamet i vi se zatvorite u sobu dok ne...