Početna » Bili Smo » Ostalo »

Plivanje za Časni krst u Beogradu

 
Plivanje za Časni krst u Beogradu
ARHIVA
Ostalo | dodato 20.01.2011.
Detalji

Mesto dešavanja: Ada Ciganlija, Beograd
Vreme dešavanja: 19.01.2011

 
foto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krstfoto: 13. nadmetanje za časni krst
 

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prisustvovao je svečanom bogojavljenskom nadmetanju u vađenju Časnog krst, koje je po 13. put održano na Savskom jezeru na Adi Ciganliji.

Pored mladog pobednika, koji je dobio prelazni plašt i počasni krst, plivalo je oko 60 civila, predstavnika vojske i žandarmerije, koji su svojom hrabrošću zasenili oko 1.000 Beograđana.
Đilas je u prisustvu patrijarha srpskog Irineja i predstavnika Svibora spustio u vodu Časni krst, sačinjen od prošlogodišnje svete vodice, do koga je prvi doplivao gimnazijalac Nikola Banković.

Pored mladog pobednika, koji je dobio prelazni plašt i počasni krst, plivalo je oko 60 civila, predstavnika vojske i žandarmerije, koji su svojom hrabrošću zasenili oko 1.000 Beograđana.

Patrijarh Irinej je, tim povodom, podsetio da je današnji događaj najsvetiji praznik, jer su svi prethodni pretočeni u pomenuti sveti čin, kada je Jovan Krstitelj obznanio Isusa Hrista u reci Jordan.

Predsednik opštine Čukarica Milan Tlačinac je, u prisustvu predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića i njegovog zamenika Zorana Alimpića, istakao da je ta opština uz pomoć Hrama Svetog Đorđa i građana uspela da obnovi sveti događaj, koji je bio zaboravljen od države više od pola veka.

Svečanom događaju prisustvovao je i specijalni izaslanik predsednika republike Borisa Tadića Mlađan Đorđević, ministar vera Bogoljub Šijaković, ataše za kulturu pri Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Nikolajevič Konjarnihin i predstavnici srpske samouprave u Budimpešti.

(tekst: Studio B) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Koncert na Adi Ciganliji

U nedelju 6. juna na Adi Ciganliji održaće se koncert "Swiss Music Center-a" iz Lugana (Švajcarska)....

"Maraton maratona" - ultramaraton

U organizaciji ARK "Eko maraton", Radio Beograda 202 i JP Ada Ciganlija - u subotu 13. marta, 2010. godine održaće se pod n...

Restoran moj

Restoran moj posluje od 2005. godine, a kao Kuća brze hrane na Adi postoji od 2008....