Početna » Bili Smo » Ostalo »

Antić ugostio decu iz domova

 
Antić ugostio decu iz domova
Ostalo | dodato 25.05.2010.
Detalji

Mesto održavanja: sportski centar Kovilovo
Vreme održavanja: 24. maj 2010. godine

 
 

U organizaciji Delta humanitarnog fonda, 45 dece iz Doma za zaštitu dece i odojčadi iz Zvečanske i Dečijeg sela iz Sremske Kamenice provelo je vreme u druženju sa fudbalerima koji se u Kovilovu pripremaju za SP u Južnoj Africi.

Nakon druženja, deca su prisustvovala redovnom treningu fudbalera. Dobrovoljci su dobili mogućnost da se i sami oprobaju na treningu - u zagrevanju i istezanju, ali i da zaigraju fudbal sa najboljim igračima Srbije.
U sportskom centru Kovilovo, selektor nacionalnog fudbalskog tima Radomir Antić i reprezentativci ugostili su decu iz Domova bez roditeljskog staranja.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić i fudbalski reprezentativci kroz druženje i igru razgovarali su sa decom o svemu onome što čini život profesionalnog sportiste – motivaciji za bavljenje sportom, posvećenosti treninzima, verovanju u svoje sposobnosti, samopouzdanju, podršci, odsustvu podrške, uspehu i neuspehu... ali i o predstojećem fudbalskom prvenstvu i pripremama reprezentacije Srbije za nastup na njemu. Fudbaleri su pričali o tome koliko je truda i rada potrebno za ostvarenje profesionalnih ciljeva, ali i koliko su sport i timski duh važni za razvoj svakog pojedinca.

Nakon druženja, deca su prisustvovala redovnom treningu fudbalera. Dobrovoljci su dobili mogućnost da se i sami oprobaju na treningu - u zagrevanju i istezanju, ali i da zaigraju fudbal sa najboljim igračima Srbije.

Poseta dece iz domova za zaštitu dece bez roditeljskog staranja Kovilovu, organizovana je u okviru projekta Delta Humanitanog Fonda pod nazivom Veruj u sebe, sa ciljem da pomogne stvaranje pozitivne slike o sebi i svojim mogućnostima, motiviše decu na učenje, bavljenje sportom i napredovanje u svakom smislu, a uz pomoć ljudi koji su se istakli u svojim profesijama.

Na odlasku, deca su od Delta Sport Grupe koja je podržala projekat, dobila NIKE lopte, majice i tradicionalne narukvice projekta "Veruju sebe", a zatim su se fotografisala sa sportistima.Pogledaj i:

antic

,

deca

,

kovilovo

,

fudbal

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Čajanka sa kraljicom Natalijom
Muzej Dom Jevrema Grujića, Turistička organizacija Beograd i Udruženje turističkih vodiča Srbije predstavili su najnoviji program......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Duško Dugouško na ledu

Veliki klizački spektakl kompanije Holiday On Ice: Duško Dugouško na ledu (Bugs Bunny On Ice) – Put oko sveta za 80 minu...

Odgovara mu snajka!

Dule Savić: Mirka je divna majka i supruga!...

El pibe de oro

Na uglu Resavske ulice i Ulice Srpskih Vladara, nalazi se kafić „El pibe de oro“. Otvoren je početkom 2010. godine....