Početna » Bili Smo » Ostalo »

A.F.W.: Moda briše granice

 
A.F.W.: Moda briše granice
Ostalo | dodato 10.05.2010.
Detalji

Organizator prve regionalne Nedelje mode je Modna agencija "Fabrika".

 
Prvi Adria Fashion WeekPrvi Adria Fashion WeekPrvi Adria Fashion WeekPrvi Adria Fashion WeekPrvi Adria Fashion WeekPrvi Adria Fashion Week
 

U Beogradu je počeo prvi Adria Fashion Week na kojem su se predstavile modne kuće i dizajneri iz regiona.

Armani, Dolče i Gabana, Galiano, Kavali...
Posle zatvaranja teniskog turnira Serbia open 2010 u nedelju uveče, tenisku mrežu zamenila je modna pista, kojom su defilovale manekenke u modelima dizajnera i modnih kuća iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Dakle, završeno je kako je i počelo - takođe modnom revijom na kojoj su prikazane kolekcije za ovu sezonu dizjanera među kojima su Armani, Dolče i Gabana, Galiano, Kavali...

Na zatvaranju smo videli koliko je bogata i stilski raznovrsna bila, ali i dalje jeste, modna scena bivše Jugoslavije. Na terenima "Milan Gale Muškatirović" prikazane su kolekcije za predstojeću sezonu.

Veče "jugoslovenske mode" otvorila je slovenačka modna kuća "Draž pletenine" za koju dizajniraju Urška i Tomaž Draž.
Oni damama za narednu jesen i zimu kao nezaobilazan modni dodatak predlažu kape različitih boja i oblika, mada su ipak dominantne crne.

Obavezni su i kaputi, a suknje su malo ispod kolena.

Dašak mediterana u Beograd su donele dizajnerke iz Hrvatske: Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić koje rade za "Boudoir".

Njihova kolekcija je lepršava, vesela, šarena... a dizajnerke kažu da naredne jeseni dame treba da budu slobodne i prepuste mašti na volju. Boje koje predlažu su jarke, uz obaveznu belu.

I Crnogorka Marina Nikolić nam je donela dašak vetra sa Jadrana - njena kolekcija poput ribarske mreže obavija žensko telo i naglašava obline...

Marina predlaže kombinovanje različitih materijala, pre svega čipke, svile, satena, vune... Glavni odevni predmet je suknja, a naglašen je i ručni rad.

Aida Koroman iz Bosne i Hercegovine bila je inspirisana etno stilom i prikazala je kolekciju u kojoj dominiraju šareni i lepršavi modeli.

Sledeću zimu obeležiće i kaputi Dragane Ognjenović koja je zatvorila prvo veče Adria Fashion Weeka koji će nastaviti u drugim prestonicama bivše Jugoslavije.

Draganina kolekcija je elegantna, za prave dame. Pored pantalona i haljina do kolena, vdieli smo i duge večernje haljine. (MONDO) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Govorna mana
Crna komedija Gorana Markovića „Govorna mana“ imala je premijeru 1997. godine. Izvedena je preko dvesta puta na pozornicama Srbije i regiona i uvek ispraćena aplauzima publike....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Da li znaš šta je to zubun?

Zubun je vrsta prsluka, tradicionalni odevni predmet žena na Balkanu....

Tajgera Vudsa ostavila supruga

On se vratio sportu i ponovo niže uspehe, ali u privatnom životu mu baš i ne ide....

Verica Rakočević - Coco forever

Inspirisana neverovatnom kombinacijom elegancije Koko Šanel i notama Stravinskog, Verica je dane pred reviju provela u odabi...