Početna » Bili Smo » Ostalo »

Sajam inovacija

 
Sajam inovacija
Ostalo | dodato 23.04.2010.
Detalji

Mesto održavanja: Sava centar, Delta City, Beograd
Vreme održavanja: od 22. - 24. aprila 2010.

 
 

Međunarodno finale takmičenja srednjoškolaca u preduzetništvu pod nazivom „Veštine u praksi“ svečano je danas otvoreno u Sava Centru.

Takmičenje „Veštine u praksi“ održava se po treći put . Naša zemlja , koja je 15. aprila 2010. godine postala punopravna članica Evropske organizacije „Dostignuća Mladih“ dobila je čast da bude domaćin ove godine i ima 4 tima kao svoje
Takmičenje, koje okupilo srednjoškolace iz 13 evropskih zemalja, zajedno su organizovali i British Council, organizacija „Dostignuća mladih" i Microsoft Srbija.

Cilj ovog događaja je da promoviše preduzetništvo kod mladih i da ih podstakne da upotrebe svoje veštine na preduzimljiv i inovativan način, kako bi u krajnjoj liniji, povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh.
Takmičenje „Veštine u praksi“ održava se po treći put . Naša zemlja , koja je 15. aprila 2010. godine postala punopravna članica Evropske organizacije „Dostignuća Mladih“ dobila je čast da bude domaćin ove godine i ima 4 tima kao svoje predstavnike.

Takmičenje je svečano otvoreno obraćanjem ministra prosvete Vlade Republike Srbije Žarka Obradovića, direktora misije USAID u Srbiji Majkla Harvija, direktora British Councila u Srbiji Endrua Glasa, potpredsednika „Dostignuća mladih“ za Evropu Oldo Vanousa i generalnog direktora Microsofta u Srbiji Vladana Živanovića

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da je Beograd danas Evropa u malom. „ Kroz ovo takmičenje đaci dobijaju prilku da stiču nova znanja i veštine koje će u bliskoj budućnosti moći da primene i tako pomognu razvoj svoje zemlje. Mi ćemo nastaviti da unosimo promene u naš sistem obrazovanja jer ne želimo samo da budemo konkurentni već da budemo lider u jugoistočnoj Evropi“ rekao je ministar Žarko Obradović.

“Ovaj događaj je kulminacija trogodišnjeg projekta British Councila „Veštine u praksi“ koji se bavi razvojem srednjeg stručnog obrazovanja, podsticanjem razvoja preduzetničkih veština kod mladih i, što je najvažnije, stvaranjem direktne veze između poslovne zajednice i obrazovnog sistema. Na taj način, pokušavamo da ovim mladim ljudima pomognemo da steknu veštine koje su tražene na današnjem tržištu rada." izjavio je Endru Glas, direktor British Councila u Srbiji.

„Kroz obrazovne programe „Dostignuća mladih“ mladima se nudi prilika da uče više o značaju preduzetništva i trgovine. Sa njima se deli vizija socijalno odgovornog poslovanja i nudi šansa da kroz svoje poslovne aktivnosti kreiraju bolji svet za svoju porodicu, prijatelje i komšije, zbog čega programi „Dostignuća mladih“ uživaju svu podršku Američke agencije za međunarodnu saradnju “ naglasio je direktor misije USAID u Srbiji Majkl T. Harvi.

Nakon otvaranja usledio je rad učeničkih timova na rešavanju izazova iz oblasti preduzetništva koji su zadali predstavnici Microsofta. Učenici treba da osmisle „Školu budućnosti“, revolucionarno tehnološki opremljenu školu, koja uz pomoć softverskih rešenja menja način na koji učenici žive i uče u školi. Učenici svoju viziju u vidu biznis plana prezentuju žiriju koji se sastoji od biznismena i koji će odlučiti o pobedniku na osnovu prezentacije ideje, plana realizacije i finansijskog plana.

„Vizija „Škole budućnosti“ koju učenici predlažu mora da unapredi život i učenje svih učenika škole, podržavajući njihove specijalne potrebe i viziju ličnog razvoja i obrazovanja, što su upravo ciljevi za koje se snažno zalažemo kao kompanija kroz naš program Partner u učenju koji u Srbiji sprovodimo od 2004. godine u saradnji Ministarstvom prosvete“, izjavio je Miloš Trkulja, direktor prodaje za javni sektor u Microsoftu.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Nasdak zbog Fejskuba plaća 40 mil.$

Berza Nasdak planira da isplati naknadu investicionim firmama koje su pretrpele gubitke zbog tehničkih problema u trgovanju ...

20 dolara od svakog HTC-a

Tajvanska informatička kompanija HTC (High Tech Computer Corporation) je, kako bi izbegla novi sudski proces....

"Microsoft" predstavio Windows 8

Kompanija "Microsoft" predstavila je novi operativni sistem Windows 8 koji je od danas dostupan na globalnom i na srpskom tr...