Početna » Bili Smo » Ostalo »

Kreativnost na internetu

 
Kreativnost na internetu
Ostalo | dodato 09.04.2010.
Detalji

Mesto održavanja: hotel Zira, Beograd
Vreme održavanja: 8. april 2010.

 
 

Kreativno razmišljanje i delovanje su ključni preduslovi uspeha oglasnih kampanja na globalnoj mreži, jedna je od ključnih poruka Seminara o internet oglašavanju 2, koji je danas organizovala ABC Srbija, uz podršku IREX i USAID.

Ovaj događaj je nastavak aktivnosti na jačanju svesti javnosti i oglašivača o važnosti i perspektivama internet marketinga, kroz pružanje novih znanja iz ove oblasti.
Preko 130 slušalaca, uglavnom profesionalaca iz oblasti zakupa oglasnog prostora, je saslušalo predavanja nekih od vodećih stručnjaka za internet komunikaciju iz Srbije i Kanade.

Internet oglašivačima posao će znatno olakšati novi sistem za praćenje posećenosti web sajtova u Srbiji, koji su u ime organizatora seminara, Audit Bureaux of Circulations Srbija, predstavili Milan Kovačević, izvršni direktor, i Aleksandar Kostadinović, web odit menadžer ove asocijacije. Oni su uputili poziv sajtovima da se priključe sistemu i predstave svoju ponudu oglašivačima, o čemu se više informacija može pronaći putem sajta www.abcsrbija.com.

Priliku da iznese primere rukovođenja nekoliko uspešnih kampanja iskoristio je Rade Tričković, direktor specijalizovane agencije HttPool, dok je njegov kolega Srđan Erceg, iz agencije Huge Media, govorio o ulozi interneta u kampanjama inače fokusiranim na tradicionalne medije.

Veliko interesovanje prisutnih je svojim izlaganjem pobudio Tony Dosen, poznati kanadski dizajner srpskog porekla, koji je pored ostalog govorio o trendovima koji osvajaju globalni online prostor, poput tzv. mobilnog marketinga, odnosno reklamnih aktivnosti realizovanih putem mobilnih telefona, PDA i drugih mobilnih uređaja.

„Jako nam je drago što smo i ovom prilikom uspeli da okupimo veliki broj profesionalnih medija planera, predstavimo im neke od prednosti interneta i animiramo ih za njihovo korišćenje. Planiramo da u narednom periodu, uz podršku naših partnera USAID i IREX, organizujemo edukacije i za vlasnike medija, kako bismo im povećali konkurentnost na sve zahtevnijem tržištu“ izjavio je ovom prilikom Milan Kovačević, izvršni direktor ABC Srbija.

O ABC Srbija:

ABC Srbija je prva oditorska kuća za utvrđivanje realnih promotivnih potencijala štampanih medija, interneta i drugih medija i deo je evropske i svetske federacije oditorskih kuća (EMEA ABC i IFABC). Cilj ABC Srbija je da pomogne uvođenje transparentnosti u marketinškoj industriji i poslovanju na relaciji oglašivač-agencija-mediji.

ABC Srbija danas odituje preko 90% prodatog tiraža dnevnih listova i oko 80% prodatog tiraža magazina u Srbiji. Od prošle godine, ABC Srbija učestvuje u razvoju ABC Bosne i Hercegovine i Hrvatske i stvaranju regionalne ABC organizacije. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Pošta

Hotel Pošta se nalazi u blizini centra grada, 50 metara je udaljen od glavne želazničke stanice i autobuske stanice, a de...

Kralj Dvora u Teatro baru

Uživajte u galeriji fotografija!...

Zenit

Objekat prostorno na pet etaža, sa preko 900 m2 korisne površine, izgrađen je 1997. godine u dvorištu Zmaj Jovine ulice b...