Početna » Bili Smo » Ostalo »

64. Međunarodni beogradski sajm knjiga

 
Detalji

Beogradski sajam,
Bulevar vojvode Mišića 14,
11000 Beograd

www.sajam.rs

 
 

Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“.

U nedelju 20. oktobra 2019. godine, fanfare su označile početak 64. Beogradskog međunarodnog sajma knjiga, najreprezentativnije i najposećenije književne i uopšte kulturne manifestacije u ovom delu Evrope. Zemlja počasni gost ove godine je Arapska Republika Egipat.

Ovogodišnji Sajam knjiga svečano je otvorio srpski pisac i jedan od kulturnih orijentira na ovim prostorima Milovan Vitezović.

Svoju besedu započeo je istinom da „Na početku beše reč. I reč beše Bog.“

U ime zemlje počasnog gosta Sajma knjiga – Arapske Republike Egipat – izlagačima, gostima i posetiocima obratio se dr Haitam al Aj Ali, predsednik Generalne egipatske organizacije za knjige i direktor velikog Međunarodnog sajma knjiga u Kairu.

U svečanom programu otvaranja Sajma knjiga učestvovali su voditelji, glumci...

Pod sloganom „Pismo=Glava“, Sajam knjiga održava se na više od 30.000 m2 sajamskog prostora, uz učešće oko 500 direktnih izlagača, od kojih oko 60 inostranih, iz dvadesetak zemalja sa četiri kontinenta.

Brojni inostrani gosti, pisci, prevodioci i izdavači su na ovogodišnjem Sajmu knjiga učinili čast organizatorima i ljubiteljima književnosti u Srbiji. Gosti ovogodišnjeg sajma bio je Dejvid Van iz SAD, Nermin Jildirim iz Turske, Sergej Šargunov iz Rusije i Laura Sintija Černjauskajte iz Litvanije.

Tokom osam sajamskih dana organizovano je čak 667 sajamskih programa i promocija posvećenih mnogim temama koje su u najneposrednijoj vezi sa izazovima aktuelnog trenutka domaće izdavačke produkcije i značajnim jubilejima.

Za četvrtak 24. oktobra planiran je tradicionalni Školski dan, namenjen organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora.

U okviru 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga dodeljene su i nagrade i ocenjena godišnja izdavačka produkcija u više kategorija.

Počev od 23. zaključno sa 27. oktobrom na Beogradskom sajmu je održan i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava (hale 2B i 3A) i Sajam informisanja, komunikacija i marketinga „Media market“ (hala 3).

Pojedinačna ulaznica koštala je 250 dinara; cena kolektivne ulaznice tokom Školskog dana, kao i svih ostalih dana trajanja Sajma knjiga, iznosila je 150 dinara. Cena parkinga bila je 150 dinara po započetom satu. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Evropa, život je negde drugde

Samostalna izložba fotografija Maje Medić...

Asian Dub Found. i Kelis na Tuborg festu

Kompanija Carlsberg Srbija i Tuborg Green, u saradnji sa Skupštinom grada Beograda, danas su na splavu Sound predstavili vel...

Kuća puna muzike

Kejdžov muzički cirkus - "Kuća puna muzike" je više-medijsko izvođenje inspirisano muzikom kultnog američkog kompozitor...