Početna » Bili Smo » Ostalo »

Sajam turizma - "Gde još niste bili?"

 
Sajam turizma -
ARHIVA
Ostalo | dodato 23.02.2016.
Detalji

BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14
11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 2655 377
Fax: +381 11 2655 722
turizam@sajam.rs
www.beogradskisajamturizma.rs

 
Svečano-otvarajući-ovogodišnji-Sajam-turizma,-predsednik-Vlade-Srbije-Aleksandar-Vučić-Ministar-trgovine,-turizma-i-telekomunikacija-Republike-Srbije-Rasim-LjajićPredsednik-Vlade-Srbije,-Aleksandar-Vučić-u-obilasku-štandova-ovogodišnjeg-Sajama-turizmaPonuda-turističkih-agencijaSlovenija - prezentacija - Sajam turizmaSlovenija - prezentacija2 - Sajam turizmaSlovenija - prezentacija3 - Sajam turizmaŠtand Grčke - Sajam turizma 2016Štand - Sajam turizma 2016Štand Bugarske - Sajam turizma 2016Štand Turske - Sajam turizma 2016Severna grčka - prezentacija - hotel MetropolSeverna grčka - prezentacija - hotel MetropolŠtand Irana - Sajam turizma 2016Sajam-suveniraŠtand suvenira - Sajam turizma 2016Abu Dabi - PrezentacijaAbu Dabi - Prezentacija2Vojvođanska-ponuda-hraneHleb,-mast-i-aleva-paprika-klub-žena-Belo-blatoKlub-žena-Belo-blatoKozji-sir-Gorski---JazakPodrum-vina-i-rakijeDegustacija-vina---podrum-BVDegustacija vina - podrum BVDegustacija-vina-podrum-vina-i-rakije-Benišek-VeselinovićStrašilijada-BoljevciPaprika-vrtka-Bela-PalankaBanica - Bela PalankaDani banice -  prezentacija - Bela-PalankaNove etikete - vinarija Mačkov podrumPromocija novog vina, novih etiketa i web prezentacijePromocija novog vina, novih etiketa i web prezentacije-vinarija Mačkov podrumŠtand Vrnjačke banje - Sajam turizma 2016Degustacija vina - vinarija KišPlakat-MST-sajmaŠampionska vina, podrum vinarija, VinisŠampionska vina, podrum vinarija VinisNagrađena-vinarija-VinisPrezentacija - Sajam turizma 2016.
 

U prisustvu više od 500 gostiju iz zemlje i inostranstva, predstavnika diplomatskog kora, izlagača, učesnika u sajamskim programima i predstavnika medija

Pod motom „Gde još niste bili?“ svoje turističke potencijale i ponudu predstavilo je više od 1.150 izlagača iz 55 zemalja sveta. Sajam je pratilo više od 100 novinara iz celog sveta.
završen je, 38. po redu, veliki beogradski međunarodni Sajam turizma, jedna od najvećih i najznačajnijih manifestacija te vrste ne samo u regionu nego i na evropskom planu. Zajedno sa 7. Međunarodnim sajmom vina BEOWINE, 12. Međunarodnim sajmom hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA OPREMA i 12. Sajmom suvenira „Posetite Srbiju“ - sajmovima koji se već tradicionalno održavaju u istom terminu i kao organski delovi celine - Sajam turizma je ove godine startovao kao jedan od najreprezentativnijih, među sedam prvorangiranih evropskih sajmova posvećenih promociji turizma i turističke industrije uopšte.

Svečano otvarajući ovogodišnji Sajam turizma, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ukazao je na činjenicu da je Srbija bezbedna i sigurna zemlja za sve one koji žele da znaju da će biti dobrodošli, da se provedu i uživaju.

„Gde još niste bili?“ moto je pod kojim se održavala ovogodišnja najveća i najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi, ali i pitanje za sve nas. Obilaženje sveta i „otkrivanje“ novih destinacija značajno doprinose kvalitetu života, opštoj kulturi i uživanju u zasluženom godišnjem odmoru.

Najveće turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata posetiocima manifestacije predstavilo je svoju turističku ponudu.

Aranžmane za predstojeću sezonu, ali i druga putovanja za odmor, zabavu, rehabilitaciju, avanturu..., promovisalo je više od 1.150 izlagača iz 55 zemalja sveta.

Posetioci sajma imali su priliku da na jednom mestu dobiju sve informacije o aktuelnoj turističkoj ponudi, od najpovoljnijih „first minute” ponuda, preko ideja za predstojeću letnju sezonu, premijernih programa, aktuelnih spa vikenda ili city break ponuda, egzotičnih destinacija i gradova, luksuznih destinacija i hotela, specijalnih „party” putovanja, poslovnih centara i kongresnih dešavanja, kao i ski aranžmana u ovoj sezoni.

Izlagači su tradicionalno pripremili posebne sajamske cene, niže i do 40 odsto, kao i druge ekskluzivne pogodnosti za zaljubljenike u putovanja.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma bila je Slovenija. Pod sloganom „ZELENA. AKTIVNA. ZDRAVA.“ predstavila se ova zelena zemlja, koja se nalazi u srcu Evrope i koja očarava svojom raznolikošću.

PRATEĆI PROGRAM

Prezentacije, promocije, konferencije, prateći programi i kosmopolitski duh koji prestonicu Srbije - Beograd, Beogradski sajam i Sajam turizma svakog februara učine centrom sveta tokom 4 sajamska dana, izazivaju veliko interesovanje javnosti i medija za ovu manifestaciju.

Pod sloganom „Taste Serbia“, nedelja, 21. februar osmišljen je kao gastronomski dan i sveobuhvatna prezentacija Srbije i Beograda u hali 4 Beogradskog sajma. Tada su posetioci svim čulima uživali u ukusima i mirisima gastronomske ponude svih krajeva Srbije, kao i beogradskih opština u okviru zajedničkog nastupa.

SERVISNE INFORMACIJE

Radno vreme Sajma za posetioce na dan otvaranja bilo je od 10 do 18 časova, 19. i 20. februara sajamske hale bile su otvorene sat duže, dok se poslednjeg dana – 21. februara, Sajam zatvario u 17 časova.

Pojedinačne ulaznice koštale su 300 dinara, dok su ulaznice za grupne posete 200 dinara. Parking se plaćao 200 dinara na sat.

Informacije o Sajmu turizma, koje su posetiocima olakšale snalaženje, bile su dostupne preko android aplikacije.

Pod motom „Gde još niste bili?“ svoje turističke potencijale i ponudu predstavilo je više od 1.150 izlagača iz 55 zemalja sveta. Sajam je pratilo više od 100 novinara iz celog sveta. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Sajam čokolade 2009

U beogradskom Sava Centru je po prvi put u našoj zemlji, od 27. do 29. novembra 2009. godine, održan Beogradski Salon Slatk...

Skupocena kola za Kineze

Na ovogodišnjem Sajmu automobila u Pekingu (Beijing Auto Show), koji je održan od 17. aprila do 2. maja....

Trg otvorenog srca

Ove godine i Beograd ima svoj praznični kutak - „Trg otvorenog srca“. Ova manifestacija se realizuje u okviru novogodiš...