Početna » Kuda? » Na klopu »

Srpska brvnara

 
Srpska brvnara
Na klopu | dodato 09.02.2009.
Detalji

Adresa: Savski kej bb (blok 44), 11070 Novi Beograd
Tel. +381 11 318 02 32, 318 03 03
Web: http://www.srpskabrvnara.rs
Radno vreme: od 09h do 01h

 
 

Ovaj splav, koji je potpuno sagrađen od drveta, pružiće Vam osim opuštajućeg ručka na reci i specifičan doživljaj šumsko-seoskog ambijenta, sa svim etno elementima.

Ovaj splav, koji je potpuno sagrađen od drveta, pružiće Vam osim opuštajućeg ručka na reci i specifičan doživljaj šumsko-seoskog ambijenta, sa svim etno elementima.
Kao brvnara postoji od 2003. godine, a nacionalno obeležje je dobio 2006., te od tada nosi ime „Srpska brvnara“.

Njegov enterijer, kao i eksterijer su u duhu prirode. Drvo, drvene oblice, panjevi i kamen, osnovni su materijali, koji osim njegove građe, čine i delove nameštaja. Ako radi punim kapacitetom (u periodu od proleća do jeseni), može da primi veliki broj gostiju. Na Vama je da li ćete reku posmatrati iznutra, iz bašte koja je natkrivena, ili sa otvorenog dela, kako biste joj bili najbliži.

Kako je ovo restoran na reci, osim nacionalne kuhinje nudi i rečnu ribu (dimljeni šaran, smuđ, štuka) ali i lignje. Zatim slede nezaobilazna jela sa roštilja, kao i svi ostali srpski specijaliteti.

„Drvosečino predjelo“ je jedan od specijaliteta Kuće. Služi se na panju sa kulenom, pečenicom i domaćim sirom, a sve to sa domaćom rakijom (kajsijom, dunjom ili šljivom). „Ćevapi na panju“ služe se sa kajmakom, krompirom i lukom. Ono što će i imenom privući Vašu pažnju je „Sablja a la brvnara“ za dve osobe.

Teleća glava u škembetu, hajdučki pasulj, vojvođanski gulaš, sarma, ili musaka, svakodnevno su u ponudi kuvanih jela.

Karađorđeva, bečka, lovačka šnicla, zatim ćuretina u pršuti, i specijalne „biftek rolnice - brvnara“, izdvajaju se iz ponude mesa, a jagnjeće i praseće pečenje ispod sača, vikendom se spremaju po nižim cenama.

Ovde možete popiti neku od kafa (espresso, nes, ice...), strano ili domaće vino, kao i pivo flasirano i na točenje.

Poslastice se prave u domaćoj radinosti, te su iz tog razloga malčice skuplje. To su domaće pite, knedle, krempite, baklave, tulumbe, orasnice, torte, voćne salate i kupovi, kao i palačinke. Bez obzira na to, restoran spada u kategoriju srednjih cena. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Manca Izmajlova u Sava Centru

Pevačica anđeoskog glasa, uz podršku legendarnog orkestra i sa specijalnim gostima, provela je beogradsku publiku kroz sim...

Koncert Indexa i Prijatelja 2009

Uživajte u galeriji fotografija!!!...

Oskar popularnosti

Ovogodišnji Oskar popularnosti održaće se 1. februara....