Početna » Kuda? » Na klopu »

Srpska brvnara

 
Srpska brvnara
Na klopu | dodato 09.02.2009.
Detalji

Adresa: Savski kej bb (blok 44), 11070 Novi Beograd
Tel. +381 11 318 02 32, 318 03 03
Web: http://www.srpskabrvnara.rs
Radno vreme: od 09h do 01h

 
 

Ovaj splav, koji je potpuno sagrađen od drveta, pružiće Vam osim opuštajućeg ručka na reci i specifičan doživljaj šumsko-seoskog ambijenta, sa svim etno elementima.

Ovaj splav, koji je potpuno sagrađen od drveta, pružiće Vam osim opuštajućeg ručka na reci i specifičan doživljaj šumsko-seoskog ambijenta, sa svim etno elementima.
Kao brvnara postoji od 2003. godine, a nacionalno obeležje je dobio 2006., te od tada nosi ime „Srpska brvnara“.

Njegov enterijer, kao i eksterijer su u duhu prirode. Drvo, drvene oblice, panjevi i kamen, osnovni su materijali, koji osim njegove građe, čine i delove nameštaja. Ako radi punim kapacitetom (u periodu od proleća do jeseni), može da primi veliki broj gostiju. Na Vama je da li ćete reku posmatrati iznutra, iz bašte koja je natkrivena, ili sa otvorenog dela, kako biste joj bili najbliži.

Kako je ovo restoran na reci, osim nacionalne kuhinje nudi i rečnu ribu (dimljeni šaran, smuđ, štuka) ali i lignje. Zatim slede nezaobilazna jela sa roštilja, kao i svi ostali srpski specijaliteti.

„Drvosečino predjelo“ je jedan od specijaliteta Kuće. Služi se na panju sa kulenom, pečenicom i domaćim sirom, a sve to sa domaćom rakijom (kajsijom, dunjom ili šljivom). „Ćevapi na panju“ služe se sa kajmakom, krompirom i lukom. Ono što će i imenom privući Vašu pažnju je „Sablja a la brvnara“ za dve osobe.

Teleća glava u škembetu, hajdučki pasulj, vojvođanski gulaš, sarma, ili musaka, svakodnevno su u ponudi kuvanih jela.

Karađorđeva, bečka, lovačka šnicla, zatim ćuretina u pršuti, i specijalne „biftek rolnice - brvnara“, izdvajaju se iz ponude mesa, a jagnjeće i praseće pečenje ispod sača, vikendom se spremaju po nižim cenama.

Ovde možete popiti neku od kafa (espresso, nes, ice...), strano ili domaće vino, kao i pivo flasirano i na točenje.

Poslastice se prave u domaćoj radinosti, te su iz tog razloga malčice skuplje. To su domaće pite, knedle, krempite, baklave, tulumbe, orasnice, torte, voćne salate i kupovi, kao i palačinke. Bez obzira na to, restoran spada u kategoriju srednjih cena. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Čajanka sa kraljicom Natalijom
Muzej Dom Jevrema Grujića, Turistička organizacija Beograd i Udruženje turističkih vodiča Srbije predstavili su najnoviji program......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Punjene paprike

Predstavljamo Vam dva jednostavna recepta: paprike punjene sirom i punjene mesom. ...

Dive u Sava centru

Tri legendarne pevačice zabavne muzike Gabi Novak, Meri Cetinić i Tereza Kesovija zajednički će pod imenom "DIVE" priredi...

Sat

Naziv ovog caffe - restorana posledica je interesovanja vlasnika za simbolizam, drevni tradiocionalizam i manje poznatu istor...