Početna » Kuda? » Na klopu »

Varijanta

 
Varijanta
Na klopu | dodato 11.04.2008.
Detalji

Adresa: Višnjička 113a
Tel. +381 11 2990 315, +381 63 222 218
E-mail: varijanta@beocity.net
Web: www.varijanta.co.yu
Radno vreme: zimsko od 12h do 24h, letnje od 10h do 24h

 
 

Daleko od gradske vreve, u prirodnom okruženju, na 30 ari ograđenog kompleksa, prostire se restoran „Varijanta“. Okružen kamenim zidom, popločan ciglom, poseduje ogromnu baštu iz koje se pruža prekrasan vidik.

Specijalitet Kuće je Hobotnica ispod sača.
U sklopu kompleksa postoji parking kapaciteta 60 mesta, koji Vam u svakom trenutku garantuje bezbednost vozila. Otvoren je u julu 2007. godine.

Enterijer je u braon i narandžastoj boji. Masivni stolovi, stolice od kože i visoko, dekorativno rastinje, deluju elegantno u ovom prostoru. Velika prozorska okna pružaju širok pogled ka spoljnom svetu.

Ovo je pretežno riblji restoran, sa nešto proširenim menijem. Sprema se sveža riba, koja se sa Jadrana doprema dva puta nedeljno. Specijalitet Kuće je Hobotnica ispod sača, ali za ovakav obrok je potrebno unapred zakazati.

Iako je ovo restoran mediteranske kuhinje, njegov stalan gost, imaće tu privilegiju da čak može naručiti pečenje ili jagnjetinu ispod sača, ukoliko to najavi ranije.

Od poslastica veoma je atraktivan Carpacio od ananasa sa balzamikom, medom i proprženim lanenim semenom, a tiramisu i krempita deo su uobičajene dezertne ponude.

Restoran raspolaže sa velikom kolekcijom pića. Domaća rakija od kajsije zauzima mesto u vrhu kada je o aperitivima reč. Vina su sa područja Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, zatim Italije, Francuske, Argentine, Čilea i Novog Zelanda.

Kubanska, španska ili grčka muzika se sluša u „Varijanti“, a petak i subota su večeri žive muzike.

Cene su srednje. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Pasta sa ribom

Kinezi su jeli testeninu jos pre 3500 godina, a Marko Polo je iz Azije doneo u Italiju u 13. veku. Mnogo je vrsta i oblika te...

La Estrella

Meni ovog restorana obiluje internacionalnim i španskim specijalitetima. Ovo je jedinstveno mesto u Beogradu gde možete pro...

Deverika servirana sa renom i jabukom

U šerpi zagrejte sirće do ključanja, dodajte komade deverike, pa kuvajte poklopljeno 5 minuta. Sada dodajte supu od povrć...