Početna » Kuda? » Na klopu »

Sest topola

 
Sest topola
Na klopu | dodato 08.09.2008.
Detalji

Adresa: Bulevar Vojvode Mišića 14, 11000 Beograd
Tel. +381 11 2656 350
Radno vreme: od 10h do 23h

 
 

Preduzeće „Sajam d.o.o“ je vlasnik ovog restorana. Nalazi se na obali Save, na jednom od beogradskih šetališta.

Ovde je dolazio i sam - Tito.
Oni mlađi će reći da se nalazi preko puta „Ambis“-a. Starija generacija će verovatno reći obrnuto, jer oni znaju da ovaj restoran živi već više od 40 godina. Na mestu ove stare beogradske kafane je nekada bilo kupalište. Ovde je dolazio i sam - Tito.

Okružuju ga borovi i čempresi, a pretpostavlja se da su u prošlosti to bile topole, po kojima je dobio ime. Skromnog je enterijera, može se reći da odoleva vremenu i uspeva da zadrži duh koji je imao. Sastoji se od nekoliko sala, u kojima se organizuju razne proslave i svečanosti, od poslovnih koktela, do svadbi.

Restoran je domaće kuhinje. Na meniju su kuvana jela, jela sa roštilja, kao i ponešto od morske i rečne ribe. Domaća supa, čorba, pasulj, ribić u kajmaku ili kolenica sa kupusom, su neka od kuvanih jela koja se služe. U vreme sajmova, kada je povećana poseta, asortiman hrane je nešto prošireniji.

Ćevapi, pljeskavice, bele i dimljene vešalice, i naravno ražnjići, deo su ponude jela sa roštilja. Nezaobilazno je praseće i jagnjeće pečenje, koje se služi uz pekarski krompir, razne vrste salata i domaće pečene paprike.

Domaća rakija od šljive, dunje, kajsije, točeno i flaširano pivo i neka od italijanskih i domaćih vina, čine njegovu kartu pića.

Suva pita, orasnice, palačinke i vanilice iz domaće proizvodnje zastupljeni su u dezertnoj ponudi.

Muzika je evergreen, domaća i strana.

Bežični internet (Wi-Fi) je u funkciji.

Cena jednog kuvanog jela je 280 din (april 2008.). Možemo reći da su srednje visine i nisu se menjale od 2007. godine. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Riblja soljanka

Na ovakav način se riblja čorba priprema u donskoj oblasti Rusije....

Srpska kruna

Srpska kruna postoji od 1990. godine. Najstariji je restoran na Adi Ciganliji i radi tokom cele godine. Kuhinja je srpska, na...

Bajka

U zelenoj oazi Beograda“, na samom vrhu Košutnjaka, nikao je restoran „Bajka“. U šumskom ambijentu, obogaćen sadrža...