Početna » Kuda? » Na klopu »

Igmanac

 
Igmanac
Na klopu | dodato 26.11.2009.
Detalji

Adresa: Goce Delčeva 33, 11070 Novi Beograd
Tel.: +381 11 26 99 098
Radno vreme: od 08 do 24h

 
 

Restoran koji datira 44 godine (1955) pod istim ovim imenom, renoviran je 2002, kada ga je preuzeo novi vlasnik. Nalazi se na Novom Beogradu u prizemlju stambene zgrade.

Ono što zvuči posebno primamljivo je „petkom besplatan pasulj“!
Enterijer je skromno uređen, u kafanskom maniru. Međutim, prirodna svetlost u kombinaciji sa svetlonarandžastim i crvenim bojama daju mu toplinu. Dosta zelenila, ukomponovanih sa već postojećim elementima, dali su ovom ambijentu svoj pečat.
Velika sala može da primi 90 gostiju, a manja 30-ak i veoma je pogodna za manja i diskretnija društva.

Restoran nudi domaću kuhinju, mada nije neobično naručiti neku od riba (brancin, orada, som...). Ipak ono što je za gurmane najprivlačnije je glava u škembetu sa prilogom od povrća (sa naglaskom na „pikantno“!). Ako želite da se zadržite na škembićima, mogu biti još i čorbasti ili gurmanski. Butkica u kupusu za hladne zimske dane, pečenje po porudžbini, takođe su reprezentativni predstavnici srpske kuhinje, ali ono što zvuči posebno primamljivo je „petkom besplatan pasulj“, koji se služi od 4 popodne do 9 uveče, uz salatu i tamburaše koji u tom terminu sviraju za vas.

Jela sa roštilja su takođe zastupljena, a kao specijalitet kuće može se izdvojiti punjeni file (file rolovan slaninicom, kačkavaljem i paprikom).

Za ljubitelje divljači dobra vest: srneći gulaš i druga divljač, posle kraće pauze, vraćaju se na meni ovog restorana.

Dobro pooznate srpske poslastice - suva pita, palačinke... poručite za dezert.

Pivo u ponudi je flaširano, konzumiraju se domaća vina, ali i španska, hrvatska... i služe se i na čašu. Voćne rakije dunja, kajsija, divlja kruška i šljiva deo su žestoke karte pića.

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Filmovi koje smo voleli u Domu vojske

Dve atraktivne izložbe u Domu vojske Srbije. ...

South Africa - Meeting point

Izložba u Muzeju Afričke umetnosti...