Početna » Kuda? » Na klopu »

Igmanac

 
Igmanac
Na klopu | dodato 26.11.2009.
Detalji

Adresa: Goce Delčeva 33, 11070 Novi Beograd
Tel.: +381 11 26 99 098
Radno vreme: od 08 do 24h

 
 

Restoran koji datira 44 godine (1955) pod istim ovim imenom, renoviran je 2002, kada ga je preuzeo novi vlasnik. Nalazi se na Novom Beogradu u prizemlju stambene zgrade.

Ono što zvuči posebno primamljivo je „petkom besplatan pasulj“!
Enterijer je skromno uređen, u kafanskom maniru. Međutim, prirodna svetlost u kombinaciji sa svetlonarandžastim i crvenim bojama daju mu toplinu. Dosta zelenila, ukomponovanih sa već postojećim elementima, dali su ovom ambijentu svoj pečat.
Velika sala može da primi 90 gostiju, a manja 30-ak i veoma je pogodna za manja i diskretnija društva.

Restoran nudi domaću kuhinju, mada nije neobično naručiti neku od riba (brancin, orada, som...). Ipak ono što je za gurmane najprivlačnije je glava u škembetu sa prilogom od povrća (sa naglaskom na „pikantno“!). Ako želite da se zadržite na škembićima, mogu biti još i čorbasti ili gurmanski. Butkica u kupusu za hladne zimske dane, pečenje po porudžbini, takođe su reprezentativni predstavnici srpske kuhinje, ali ono što zvuči posebno primamljivo je „petkom besplatan pasulj“, koji se služi od 4 popodne do 9 uveče, uz salatu i tamburaše koji u tom terminu sviraju za vas.

Jela sa roštilja su takođe zastupljena, a kao specijalitet kuće može se izdvojiti punjeni file (file rolovan slaninicom, kačkavaljem i paprikom).

Za ljubitelje divljači dobra vest: srneći gulaš i druga divljač, posle kraće pauze, vraćaju se na meni ovog restorana.

Dobro pooznate srpske poslastice - suva pita, palačinke... poručite za dezert.

Pivo u ponudi je flaširano, konzumiraju se domaća vina, ali i španska, hrvatska... i služe se i na čašu. Voćne rakije dunja, kajsija, divlja kruška i šljiva deo su žestoke karte pića.

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova

Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova, 38. po redu, svečano je otvoren na Beogradskom sajmu i trajaće do nedelje, 3. ...

Kriva kuća

Ako do sada niste posetili "Krivu Kuću", svakako bi ste to trebali učiniti sto pre. Ovaj lokal je definitivno jedan od naji...

Plakati Ivana Mišića

Plakati na temu Magbeta, Otela, hamleta......