Početna » Kuda? » Na klopu »

Vapiano

 
Vapiano
Na klopu | dodato 08.11.2009.
Detalji

Adresa: Bul. Mihaila Pupina 4 (TC Ušće), 11000 Beograd
Tel.: +381 11 285 44 36 i 285 44 35
Fax: +381 11 312 08 60
Web: http://www.vapiano.rs
E-mail: restoran1@vap-restorani.rs
Radno vreme: 10-24h (10-01h petkom i subotom)

 
 

Prvi, od više od 60 restorana iz ove porodice, ponikao je u Nemačkoj. Beogradski "Vapiano" otvoren je u maju 2009. godine.

"Chi va piano, va sano e va lontano" - Ko opušteno ide kroz život, živi zdravije i duže".
Ukoliko volite mediteranski duh i način života, na pravom ste mestu. Ovde se primenjuje novi koncept ugostiteljstva, koji predstavlja fuziju kreativnog i brzog pripremanja i opuštenog uživanja u hrani.

Na velikoj crnoj tabli iznad kuhinje istaknut je moto ovog restorana "Chi va piano, va sano e va lontano" - Ko opušteno ide kroz život, živi zdravije i duže". Moto, crteže i ostale poruke na pomenutoj tabli ručno je oslikao i ispisao "Vapiano" majstor za ovu vrstu posla.

Na ulazu ćete dobiti karticu, koju koristite pri svakoj porudžbini, a na kraju plaćate ukupan iznos. Donji nivo restorana je namenjen prvenstveno za prijem gostiju.

Drvene stepenice vode na sprat, u središte "Vapiano" načina života. Sa desne strane je otvorena kuhinja sa pultovima tzv. "stanicama" (pasta, salad&antipasti, pizza) gde možete odabrati željeno jelo i zajedno sa kuvarom, svojim sugestijama, učestvovati u pripremanju istog.

U centralnom delu su interesanti stolovi od hrastovog drveta, za kojima se se sedi sa sve četiri strane (12 mesta) na polu-barskim stolicama. U središtu svakog stola je po jedno živo stablo brižno gajenih maslina, koje između ostalog daju minimalističkom enterijeru poseban šarm. Oko svake masline je mermerni stalak u kome se nalaze razni mediterasnki začini (maslinovo ulje, aceto balsamico, sveže začinsko bilje u saksijama...). Ovakav koncept sedenja i posluživanja poziva ljude da komuniciraju između sebe, da se druže dok uživaju u hrani i pruža mogućnost sticanja novih poznanstava. To je ono što je u eri komunikacije na daljinu preko potrebno za očuvanje ljudske bliskosti i topline.

Sa leve strane prostranog restorana je šank za kojim možete naručiti piće po želji ili neki od italijanskih slatkiša. U nastavku je lounge bar u crvenoj boji, sa udobnim foteljama i jastučićima. Na zidu ovog dela se nalaze crno bele fotografije u mediteranskom maniru, kao i providne bočice sa promo napicima.

Ceo restoran je okupan svetlom i svežinom, a najviše slobode pruža prostrana terasa, sa koje puca vidik na zeleni deo novobeogradskog ušća.

I osvetljenje je ovde posebno osmišljeno. Isprogramirano je različito u zavisnosti od doba dana. Uveče, kada je žiža na stablima maslina, deluje zaista impresivno.

Testenine prave u samom restoranu, od posebnog brašna, na mašinama dizajniranim ekskluzivno za "Vapiano". Sami birate jedan od ponuđenih recepata za paste i menjate ga po svom ukusu.

Pizze se prave od specijalnog italijanskog "zero"brašna i početak pripreme kreće takođe pred Vašim očima i uz Vaše sugestije, što garantuje svežinu i željene sastojke bez izuzetaka. Kada je filovanje testa gotovo, dobijate "beeper" aparat, koji će Vas obavestiti da je pizza ispečena, dok čekate za svojim stolom.

Osim svežih salata (Mista, Caprese, Cesare, Nizza...), preporučujemo izvrsni carpaccio koji se pravi od tanko sečenog goveđeg filea, kao i bruschetta. I u ovom slučaju, sve se priprema pred Vama.

Nasuprot petominutnoj pripremi hrane pred Vašim očima, ovo nije restoran brze hrane. Sveže, zdrave i pažljivo odabrane namirnice (hladno ceđeno maslinovo ulje, najvalitetnije meso, sveže začinsko bilje...) majstori znalački sjedinjuju u obrok. U tako raznobojnim ukusima i mirisima uživa se polagano - va piano!

Ponuda napitaka i pića je velika. Služi se i točeno pivo.

Vinska karta ubraja internacionalne etikete - raznovrsna crna, bela i penušava vina, od kojih svako možete poručiti i na čašu.

I dolci - slatkiši: crema di fragola, panacotta, tiramisu... se pripremaju u samom restoranu.

U planu su: "afterhours party" petko i subotom od 20-24h, kao i vikend "hostes servis" u periodu oko ručka, kada će postojati odvojen deo za zabavu najmlađih.

Moguće je organizovati proslave i okupljanja u rezervisanom delu restorana, kada se takođe primenjuje kocept specifičnog "Vapiano" posluživanja.

Pušta se lagana muzika.

Cene su srednje ka višim.Pogledaj i:

vapiano

,

paste

,

pizze

,

usce

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Čola ogradio Ušće

Ovo su mesta za koja kupujete karte....

Šafran – kraljevski začin

Sigurno ste čuli za ovaj luksuzni začin. Često se pominje na meniju italijanskih, španskih, francuskih i indijskih restor...

Tagliere

Restoran Tagliere je otvoren krajem 2009. godine. Nalazi se nedaleko od dunavskog keja, u naselju "Retenzije", na međi Novog...