Početna » Kuda? » Na klopu »

Hacienda Rodizio

 
Hacienda Rodizio
Na klopu | dodato 26.10.2009.
Detalji

Adresa: Milutina Milankovića 11c, 11070 Novi Beograd
Tel.: +381 11 312 15 47
Fax: +381 11 312 15 46
Web: www.hacienda-beograd.com
E/mail: info@hacienda-beograd.com
Radno vreme: od 09h do 01h

 
 

Hacienda Rodizio je restoran brazilske kuhinje sa specifičnim načinom služenjem mesa - sa sablje. Vlasnik je ideju vodilju doneo sa proputovanja po Južnoj Americi.

"Rodizio" je brazilski izraz za služenje grilovanog mesa sa sablje gostu direktno u tanjir, u neograničenim količinama.
Godine 1991. otvorio je restoran u Nemačkoj, a od 18. juna 2009. Hacienda Rodizio postoji i u Beogradu.

Lociran na Novom Beogradu u prostranoj Ulici Milutina Milankovica, sagrađen je "od nule" među modernim poslovnim zgradama. Već na prvi pogled odaje utisak ozbiljnog ugostiteljstva. Deo moderne prostrane bašte isturen je u pročelju i okružen redovima tepih trave i ukrasnog šljunka naizmenično. Tu su i veštačke palme, koje dodatno naglašavaju brazilsku priču. Enterijer jasno prati spoljnu sliku. Umiven i jasno osmišljen, drugačiji je od ostalih restorana u Beogradu. U zavisnosti u kom delu sedite, stolice su drugačijeg oblika i visine, ali sve jednako dezenirane u koži i drvetu. Po dužini se protežu gipsani lučni svodovi koje prati plafon u istom maniru, a sve u stilu Haciende. Ispred velikog foto-tapeta - panorame Rio De Janairo, stoji replika statue Isusa Hrista - svima poznatog simbola prestonice Brazila.

Ovakva vrsta usluge je jedinstvena na Balkanu. "Rodizio" je brazilski izraz za služenje grilovanog mesa sa sablje gostu direktno u tanjir, u neograničenim količinama. Sa 12 sablji služi se 12 vrsta mesa, a 13 sablja nosi ananas desert. Uz svaku vrstu mesa ide određeni prilog (brokoli, krompir...), a uz ananas se služe pohovane banane.
Neku sablju možete preskočiti, a neku ponoviti više puta. Sve je na Vama.

Osim "Rodizio", možete probati i ostale specijalitete kuće: "T-bone steak", "Gaucho steak", "Jagnjeći kare", "Chicken Hawaii", "Sao Paulo", "Rio De Janeiro"...

Kao i u ostalim restoranima, ovde možete naručiti: supe i čorbe, obrok salate, razna predjela, a tu je i riblji meni (gambori, orada, brancin, losos, lignje...)
Za najmlađe su pripremili dečija jela: "Princ steak", "Princess steak" i "Dečiji Rodizio".

U cenu glavnog jela, specijaliteta ili Rodizio ulazi i samopolsuživanje na salad baru od 15h.

Od 12h do 15h se služe gotova jela - tzv "Buisness lunch" (čorbe, supe, nekoliko gotovih jela, prilozi i salate) po nižim cenama.

Ovaj restoran je i uvoznik brojnih Argentinskih vina, koje služi uz preporuku za svako jelo iz ove kuhinje.
Na karti pića su između ostalog i razna flaširana piva, kao i Carlsberg program na točenje.

Ovde možete naručiti preko 100 vrsta koktela, koju sprema specijalna koktel mašina. Izdvajamo nacionalni brazilski koktel - "Caipirinha" (brazilska rakija "Cachaca", sok od limuna, žuti šećer, lime).

Palačinke pretežno čine slatku ponudu ove Kuće.

Pušta se brazilska, kubanska i latino muzika uopšte.

Cene su srednje-više. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Snoviđenje - Imaginarium

Izlozba fotografija umetnika Dusana Jaukovica...

Avala

Restoran sa dugogodišnjom tradicijom, posluje i služi narodu, srpsku kuhinju, domaće specijalitete, na njemu prepoznatljiv...

8. beogradski tango festival

Velikim Tango Spektaklom, koji će se u četvrtak, 3. novembra u 20 časova održati u Kolarčevoj zadužbini, biće otvoren ...