Početna » Kuda? » Na klopu »

Hacienda Rodizio

 
Hacienda Rodizio
Na klopu | dodato 26.10.2009.
Detalji

Adresa: Milutina Milankovića 11c, 11070 Novi Beograd
Tel.: +381 11 312 15 47
Fax: +381 11 312 15 46
Web: www.hacienda-beograd.com
E/mail: info@hacienda-beograd.com
Radno vreme: od 09h do 01h

 
 

Hacienda Rodizio je restoran brazilske kuhinje sa specifičnim načinom služenjem mesa - sa sablje. Vlasnik je ideju vodilju doneo sa proputovanja po Južnoj Americi.

"Rodizio" je brazilski izraz za služenje grilovanog mesa sa sablje gostu direktno u tanjir, u neograničenim količinama.
Godine 1991. otvorio je restoran u Nemačkoj, a od 18. juna 2009. Hacienda Rodizio postoji i u Beogradu.

Lociran na Novom Beogradu u prostranoj Ulici Milutina Milankovica, sagrađen je "od nule" među modernim poslovnim zgradama. Već na prvi pogled odaje utisak ozbiljnog ugostiteljstva. Deo moderne prostrane bašte isturen je u pročelju i okružen redovima tepih trave i ukrasnog šljunka naizmenično. Tu su i veštačke palme, koje dodatno naglašavaju brazilsku priču. Enterijer jasno prati spoljnu sliku. Umiven i jasno osmišljen, drugačiji je od ostalih restorana u Beogradu. U zavisnosti u kom delu sedite, stolice su drugačijeg oblika i visine, ali sve jednako dezenirane u koži i drvetu. Po dužini se protežu gipsani lučni svodovi koje prati plafon u istom maniru, a sve u stilu Haciende. Ispred velikog foto-tapeta - panorame Rio De Janairo, stoji replika statue Isusa Hrista - svima poznatog simbola prestonice Brazila.

Ovakva vrsta usluge je jedinstvena na Balkanu. "Rodizio" je brazilski izraz za služenje grilovanog mesa sa sablje gostu direktno u tanjir, u neograničenim količinama. Sa 12 sablji služi se 12 vrsta mesa, a 13 sablja nosi ananas desert. Uz svaku vrstu mesa ide određeni prilog (brokoli, krompir...), a uz ananas se služe pohovane banane.
Neku sablju možete preskočiti, a neku ponoviti više puta. Sve je na Vama.

Osim "Rodizio", možete probati i ostale specijalitete kuće: "T-bone steak", "Gaucho steak", "Jagnjeći kare", "Chicken Hawaii", "Sao Paulo", "Rio De Janeiro"...

Kao i u ostalim restoranima, ovde možete naručiti: supe i čorbe, obrok salate, razna predjela, a tu je i riblji meni (gambori, orada, brancin, losos, lignje...)
Za najmlađe su pripremili dečija jela: "Princ steak", "Princess steak" i "Dečiji Rodizio".

U cenu glavnog jela, specijaliteta ili Rodizio ulazi i samopolsuživanje na salad baru od 15h.

Od 12h do 15h se služe gotova jela - tzv "Buisness lunch" (čorbe, supe, nekoliko gotovih jela, prilozi i salate) po nižim cenama.

Ovaj restoran je i uvoznik brojnih Argentinskih vina, koje služi uz preporuku za svako jelo iz ove kuhinje.
Na karti pića su između ostalog i razna flaširana piva, kao i Carlsberg program na točenje.

Ovde možete naručiti preko 100 vrsta koktela, koju sprema specijalna koktel mašina. Izdvajamo nacionalni brazilski koktel - "Caipirinha" (brazilska rakija "Cachaca", sok od limuna, žuti šećer, lime).

Palačinke pretežno čine slatku ponudu ove Kuće.

Pušta se brazilska, kubanska i latino muzika uopšte.

Cene su srednje-više. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Restoran Piccolo

Ovo je odlican kafe restoran sa internacionalnom kuhinjom koji se nalazi u trznom centru Zira....

Sergej Ćetković

Jedan od najpopularinijih domaćih pevača zabavne muzike Sergej Ćetković održaće u Velikoj dvorani Sava Centra čak čet...

Oli Ren kao državljanin Exita

Oli Ren, koji ovih dana dužnost komesara za pridruživanje EU prepušta Čehu Štefanu Fileu, na poseban način se danas, na...