Početna » Kuda? » Na klopu »

Ušće

 
Ušće
Na klopu | dodato 28.03.2008.
Detalji

Adresa: Bulevar Ušće bb, 11070 Novi Beograd
Tel. +381 11 2139 692
Radno vreme: od 09h do 24h

 
 

Restoran se nalazi u blizini ušća Save u Dunav. Datira još od 1963. godine. 1971. je renoviran, a 2002. potpuno adaptiran. I nakon svih adaptacija, zadržao je prvobitan imidž restorana. Enterijerski je jedinstven i jedan je od retkih restorana u Beog

Poseban kuriozitet u jelovniku je morski pas. Lovi se na Jadranu, iza ostrva Pelješac. Servira se u šniclama i služi uz razne sosove.
Sastoji se od sale kapaciteta 150 mesta, caffe bara kapaciteta 20 i caffe sale, sa 50 mesta. U letnjem periodu, jedna od bašti raspolaže sa 36, pokriveni deo sa 86, a deo gornje bašte sa 142 mesta. Poseduje i baštu koja je okrenuta ka Savi, a ove godine su završene još dve male bašte, sa posebnim enterijerom i ukupnim kapacitetom 60 mesta.

Restoran „Ušće“ ima svoju tradiciju. To je tradicija ribljih specijaliteta, roštilja na ćumur i tradicionalno dobrog pečenja. Ovo je profesionalna ugostiteljska kuća kuvara i konobara.

Od hladnih predjela, služe se razne vrsta salata, svežih ili mešanih, sa ribom ili sa povrćem, uz pršutu, šunku i razne vrste sireva.

Služe se supe i čorbe, od kojih predlažemo riblju čorbu i riblji paprikaš.

Raznovrstan je izbor i toplih predjela. To su gibanica, zeljanica, pita s mesom, pita savijača ili pita sa pečurkama.

Smuđ, som ili pastrmka nalaze se na meniju rečne ribe, a brancin, orada i list su tu kada je reč o morskoj. Poseban kuriozitet u jelovniku je morski pas. Lovi se na Jadranu, iza ostrva Pelješac, teži obično od 8-12 kg, veoma je kvalitetan i pripada grupi bakalara. Servira se u šniclama i služi uz razne sosove.

Nekoliko vrsta kafa je u ponudi. Takođe se služe kokteli, kao i svi alkoholni i bezalkoholni napici.

Iz desertne ponude izdvajamo palačinke sa sladoledom i višnjama, koje su zastupljene tokom cele godine. Pored toga služi se pita sa orasima, makom ili šljivama.

Preko dana se sluša zabavna ili klasična muzika sa CD-a, a sredom, četvrtkom, petkom i subotom je živa muzika.

Cene su srednje. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Akvarela Joze Ciuhe-a

U Arte galerji u Beogradu 17. oktobra u 19h casova bice otvorena izlozba akvarela Joze Ciuhe, slovenackog umetnika koji zivi ...

Kogo

Splav lounge bar "Kogo" se nalazi na Dunavu, iza Hotela YU. Ime je uzeto iz brodskog slenga, a odnosi se na mlađanog kuvara ...

Giardino

Caffe club Giardino, na krovu Bazara......