Početna » Kuda? » Na klopu »

Ušće

 
Ušće
Na klopu | dodato 28.03.2008.
Detalji

Adresa: Bulevar Ušće bb, 11070 Novi Beograd
Tel. +381 11 2139 692
Radno vreme: od 09h do 24h

 
 

Restoran se nalazi u blizini ušća Save u Dunav. Datira još od 1963. godine. 1971. je renoviran, a 2002. potpuno adaptiran. I nakon svih adaptacija, zadržao je prvobitan imidž restorana. Enterijerski je jedinstven i jedan je od retkih restorana u Beog

Poseban kuriozitet u jelovniku je morski pas. Lovi se na Jadranu, iza ostrva Pelješac. Servira se u šniclama i služi uz razne sosove.
Sastoji se od sale kapaciteta 150 mesta, caffe bara kapaciteta 20 i caffe sale, sa 50 mesta. U letnjem periodu, jedna od bašti raspolaže sa 36, pokriveni deo sa 86, a deo gornje bašte sa 142 mesta. Poseduje i baštu koja je okrenuta ka Savi, a ove godine su završene još dve male bašte, sa posebnim enterijerom i ukupnim kapacitetom 60 mesta.

Restoran „Ušće“ ima svoju tradiciju. To je tradicija ribljih specijaliteta, roštilja na ćumur i tradicionalno dobrog pečenja. Ovo je profesionalna ugostiteljska kuća kuvara i konobara.

Od hladnih predjela, služe se razne vrsta salata, svežih ili mešanih, sa ribom ili sa povrćem, uz pršutu, šunku i razne vrste sireva.

Služe se supe i čorbe, od kojih predlažemo riblju čorbu i riblji paprikaš.

Raznovrstan je izbor i toplih predjela. To su gibanica, zeljanica, pita s mesom, pita savijača ili pita sa pečurkama.

Smuđ, som ili pastrmka nalaze se na meniju rečne ribe, a brancin, orada i list su tu kada je reč o morskoj. Poseban kuriozitet u jelovniku je morski pas. Lovi se na Jadranu, iza ostrva Pelješac, teži obično od 8-12 kg, veoma je kvalitetan i pripada grupi bakalara. Servira se u šniclama i služi uz razne sosove.

Nekoliko vrsta kafa je u ponudi. Takođe se služe kokteli, kao i svi alkoholni i bezalkoholni napici.

Iz desertne ponude izdvajamo palačinke sa sladoledom i višnjama, koje su zastupljene tokom cele godine. Pored toga služi se pita sa orasima, makom ili šljivama.

Preko dana se sluša zabavna ili klasična muzika sa CD-a, a sredom, četvrtkom, petkom i subotom je živa muzika.

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Čajanka sa kraljicom Natalijom
Muzej Dom Jevrema Grujića, Turistička organizacija Beograd i Udruženje turističkih vodiča Srbije predstavili su najnoviji program......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Beogradski stubovi

Nova izložba u DOB-u...

Geodezija - zašto, kako, čime

Kustosi Muzeja nauke i tehnike Zora Atanacković i Dušan Petrović napravili su autorski izbor geodezijskih predmeta....

Izložba "Primenjena nostalgija"

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić i državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Švedske Frank...