Početna » Kuda? » Na klopu »

Šta je tu je

 
Šta je tu je
ARHIVA
Na klopu | dodato 05.04.2012.
Detalji

Adresa: Cara Dušana 18, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 2 910 629
Radno vreme: od 09h do 23h, nedeljom od 12h do 23h

 
 

Restoran cudnog imena i pomalo zaboravljenog enterijera, Srbija kakva je nekada bila, u svoj svojoj prirodnoj lepoti, drveni namestaj, rucno tkani cilimi, narodna nosnja stara preko 200 godina... jednom recju "Sta je tu je".

To su stara srpska jela koja se prave po narudzbini. Sprema ih, kazu, najbolji kuvar u gradu, pa tako ono sto ostane za veceru, to je - "Sta je tu je".
Posebnu draz celokupnom ambijentu daje pomenuta nosnja u kojoj se udala majka vlasnika ovog restorana, jaram koji je takodje star oko 200 godina, slika Beograda iz 521. godine... Ovo je mesto gde dolaze boemi i stara beogradska gospoda.

U ovom novootvorenom etno restoranu kazu da se svakodnevno sprema pet razlicitih jela. To su stara srpska jela koja se prave po narudzbini. Sprema ih, kazu, najbolji kuvar u gradu, pa tako ono sto ostane za veceru, to je - "Sta je tu je". Otuda i ime.

Srpski tanjir predlazemo za hladno predjelo i on podrazumeva: sir, kajmak, sudzuk, govedji i svinjski prsut, kulen, a sve to je pripremano u kucnoj radinosti i gajeno u brdskim krajevima.

Nekoliko vrsta corbi, svadbarski kupus, podvarak, sarma, zatim jagnjetina, jaretina i teletina pod sacem, jaretina u mleku... sve sa projarom, belom projom i domacom pogacom su jela ciji su recepti sakupljani godinama. Neki od njih datiraju od pre 400 godina. Tu su i skembici u saftu, gulas i punjena suva paprika spremljeni u grncarijama i cupovima. Rostilj nudi domacu kobasicu i dimljeni vrat.

Pite od bundeve, krompira, jabuka i domaca sirnica su poslastice koje mozete probati u ovoj Kuci. I na kraju, kad sve ovo pojedete, nemojte se kajati, jer sta je tu je.

Muzika je starogradska, stara narodna.

Cene su srednje.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Klub Književnika

Restoran Klub Književnika ponovo radi (mart 2009.)! Sada već od podne, obzirom da je nekada bio specifičan po tome što je...

La bodega

Novootvoreni restoran nalazi se u samom centru grada. Nazvan je “La bodega” što na španskom jeziku znači podrum vina. ...

Ribolovačka koliba

Restoran "Ribolovačka koliba" se nalazi na obali Dunava, nedaleko od Osnovne škole Ivan Milutinović u naselju Višnjica. O...