Početna » Kuda? » Na klopu »

Veprov dah (Ne radi)

 
Veprov dah (Ne radi)
ARHIVA
Na klopu | dodato 21.03.2008.
Detalji

Adresa: Strahinjića Bana 52, 11000 Beograd
Tel. +381 11 2910 135
Radno vreme: od 10h do 02h

 
 

Ovo je jedan veoma neobičan spoj škotskog pub-a i restorana nacionalne kuhinje. Postoji od 2005. godine. Lociran je u ulici koja je i mlađoj i starijoj populaciji dobro poznata, međutim, po svom enterijeru i ponudi, izdvaja se od ostalih.

Na meniju ćete naći sve one poznate specijalitete naših baka.
Enterijer škotskog pub-a i škotska nošnja u koju su obučeni konobari, uz ponudu najčuvenijih škotskih whiskey-ja, sa domaćom kuhinjom na meniju, čine ovaj pub i restoran specifičnim. Osnovni materijal je drvo. Zidovi i plafoni su obojeni u maslinasto zeleno, a vatreno-crveni detalji, ambijentu daju živost i energiju.

Na meniju ćete naći sve one poznate specijalitete naših baka. To su punjene paprike, ćufte, kupus i pasulj. Ako ste ipak za nešto mesnatije, predlažemo vam biftek, piletinu, ćuretinu ili svinjski file, na različite načine. Možete da birate da li će Vaš prilog biti garnirano povrće, pomfrit, ili nešto treće. Za one koji vole belo meso, punjena ili rolovana piletina, pileći medaljoni u sosu od pečuraka, su na raspolaganju.

Najrazličitiji je izbor salata. Možete ih naručiti uz jelo, a tako bogate, one mogu biti i Vaš kompletan obrok (salata sa toplom piletinom ili biftek salata).

Karta pića sadrži veliki izbor stranih i domaćih vina, whiskey-ja koji su stari 12 godina, zatim koktela i piva. Veoma interesantno irsko crno i crveno pivo, možda će biti razlog da dođete i probate nešto što je retkost u gradu.

Poslastice su takođe domaće, pite, kolači, šne nokle i orasnice.

Muzika je strana, zabavna. Četvrtkom su karaoke večeri, a petkom i subotom živa muzika, pop i rock. Rezervacije su poželjne.

Cene su srednje više. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Lipov lad

Ovo je jedna od prvih kafana u Beogradu. Otvorena je odmah posle čuvenog „Znaka pitanja“, davne 1928. godine. Punih 50 g...

K2 restoran (ZATVORENO-RENOVIRANJE)

Restoran K2 se nalazi na granici Zemuna i Novog Beograda, nadomak naselja "Retenzije". Otvoren je 1. aprila 2000. godine. Osn...