Početna » Kuda? » Na klopu »

Mara

 
Mara
Na klopu | dodato 21.09.2009.
Detalji

Adresa: Novopazarska 14, Vračar, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 24 55 125

 
 

Čuvena među Beograđanima, SUR Mara postoji od novembra 1987. Naziv je dobila po osobi koja je kumovala ideji postanka ove kultne "pljeskarnice".

Ono na čemu se pre svega zasniva roštilj kod Mare, od postanka do danas, jeste kvalitet.
Na tadašnjoj lokaciji je radila kao kiosk brze hrane koji je srušen 2004. godine. Posle tri godine pauze (2007) ponovo je otvorena na sadašnjem mestu. Inspiraciju za inicijalno pokretanje posla sa brzom hranom gazdarica ovog lokala pronašla je igrom slučaja u Sloveniji.

Ono na čemu se pre svega zasniva roštilj kod Mare, od postanka do danas, jeste kvalitet. Prvoklasno meso, tehnika spremanja i pečenja, sveži začini i neposredan odnos ljubaznih prodavaca sa potrošačima je ono što Maru stavlja u sam vrh lestvice u ovom poslu. Osim toga, savremena Mara je klimatizovana i uredna poput lokala brze hrane u beogradskim molovima.

Pljeskavice kod Mare su njen zaštitni znak, a možete ih začiniti sa: pavlakom, majonezom, kečapom, senfom, kupus salatom, zelenom salatom, paradajzom, crnim lukom, tucanom ljutom paprikom... Dodatno se naplaćuju prilozi: kajmak i kačkavalj.

U ponudi su takođe: pileće belo meso, batak i džigerica, zatim ćevapi, bela vešalica, lepe domaće kobasice...

Tu su i palačinke - slane, slatke, kakve god poželite.

Osim hrane, ovde možete kupiti i razne vrste sokova.

Na Marinim pljeskavicama odrastaju generacije. Roditelji koji su ovde kupovali kao deca, danas dovode svoje potomke. Neretko navraćaju i stranci, koji svaki put kada dođu u Beograd rado podsete svoja nepca na svojevrstan gurmanski užitak na Marin način.

Ako ste veoma gladni, u žurbi, ne možete da sačekate ni 5 min, najbolje je da želju svog stomaka prenesete u telefonsku slušalicu i u trku svratite po svoju narudžbinu koja će Vas sa radošću čekati.

Jedino što Vam može zasmetati ako idete automobilom jeste parking. Ali i to se rešava tako što pristanete "na migavcima" gde god ima malo mesta, a usluga je veoma brza!

Svi smo srećni što Mara opet radi jer Vračar nije isti bez Mare!Pogledaj i:

brya hrana

,

rostilj

,

vracar

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

El pibe de oro

Na uglu Resavske ulice i Ulice Srpskih Vladara, nalazi se kafić „El pibe de oro“. Otvoren je početkom 2010. godine....

Proso puding

Ovaj recept je idealan za osobe koje su netolerantne na gluten iz žitarica (pšenica, raž, ječam i zob). Kukuruz, amarant,...

Posni gurmanluci

Post, to nam je ujedno i dobra prilika da se zdravo hranimo. Volimo meso? Tu su ribe i razni morski plodovi. Prava prilika da...